Extra cameratoezicht en bewaking tegen overlast station

Almere 9 november 2017
Er komt extra cameratoezicht rondom het station Almere Centrum om zo de veiligheid van het gebied te verbeteren. Ook wordt de fietsenstalling vanaf maandag bewaakt tussen 16:00 uur 's middags en 01:00 uur 's nachts.

Verder komt er betere verlichting en wordt er vaker schoongemaakt. Dat heeft burgemeester Franc Weerwind donderdagavond bekendgemaakt op de Politieke Markt. 

Onveilig gevoel 
De omgeving van station Almere Centrum kampt met ernstige overlast. Het gaat om drugsdealers, junkies, vechtpartijen, vrouwen die worden lastiggevallen, geschreeuw en wildplassers.

Deze zaken zorgen voor een groot gevoel van onveiligheid bij reizigers, ondernemers, toeristen, bewoners en taxichauffeurs. Bij Omroep Flevoland hebben verschillende mensen hun verhaal gedaan. Zij zeggen dat de problemen vooral spelen in de avonduren bij de taxistandplaats, de fietsenstalling en het busstation.

Politiek
De VVD en PVV eisten naar aanleiding van deze berichtgeving dat burgemeester Weerwind in actie zou komen. De burgemeester gaf tijdens de bespreking op de Politieke Markt aan dat er op dat moment al oog was voor de problemen. Wel zijn de vragen van de VVD een extra impuls geweest om de fietsenstalling te gaan bewaken. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer