Extra spaceboxen aan de Odeonstraat

ALMERE • Ma 5 maart 2018 | 11:41 • Maandag 5 maart 2018 | 11:41

Bij de Odeonstraat in het centrum van Almere komen extra spaceboxen te staan. Het gaat om de 48 woningen die in eerste instantie gepland waren op bedrijventerrein Het Atelier aan de Carel Willinklaan. Daar kwamen omwonenden in protest en ging het plan uiteindelijk niet door. De spaceboxen staan er al wel opgeslagen, tot ongenoegen van de buurt. 

Ruimte ontstaan


De gemeente Almere zegt dat de mogelijkheid om de spaceboxen nu aan Odeonplaats neer te zetten recent is ontstaan. Dit doordat veel opslag die er plaatsvond, onder andere van ProRail, is verwijderd. Hierdoor kunnen de woonunits dichtbij de bestaande spaceboxen aan de Odeonstraat worden geplaatst. 

Tegelijkertijd laat de gemeente Almere weten dat de opgeslagen units aan de Carel Willinklaan daar uiterlijk half april weg zullen zijn. De spaceboxen worden dan tijdelijk opgeslagen in de buurt van de Odeonplaats. Dit in afwachting van het moment dat alle procedures voor de definitieve locatie zijn doorlopen. De extra kosten voor de verplaatsing worden geschat op 30.000 tot 35.000 euro. De gemeente is met de ondernemer in overleg over de verdeling van deze kosten. 

Permanente invulling


Met de omwonenden van de Carel Willinklaan wil de gemeente in overleg om daar alsnog huizen te plaatsen. Dit keer keer gericht op “een permanente invulling met betaalbare woningen.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel