Opnieuw geld voor bouw avonturenhuis van scouting

ZEEWOLDE • Di 17 november 2020 | 20:46 • Dinsdag 17 november 2020 | 20:46

Scoutinglandgoed Zeewolde krijgt nog eens 500.000 euro voor de bouw van een avonturenhuis. Eerder kreeg het Scoutinglandgoed al geld van de Postcodeloterij, Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind. De bouw is eind september gestart en kost in totaal 2,8 miljoen euro.

Het geld is afkomstig uit een zogenoemde LEADER-subsidie. Dit bedrag bestaat voor 250.000 euro uit een Europese bijdrage, 125.000 euro uit een bijdrage van de provincie Flevoland en ook 125.000 euro van de gemeente Zeewolde. De financiering van de gemeente Zeewolde en de provincie Flevoland was eerder toegezegd, maar wordt hiermee definitief.

Wat is het Avonturenhuis?
Het avonturenhuis is een aanvulling op het al bestaande terrein in Zeewolde. Daar slapen nu al kinderen in tentjes. Met een overdekt verblijf is de locatie in Zeewolde ook geschikt voor kinderen met een beperking. Zij zijn vaak minder mobiel en kunnen niet in een tent slapen. Uiteindelijk komen er ongeveer 80 slaapplaatsen, genoeg voor ongeveer 10.000 overnachtingen per jaar.

Duurzaam
Het huis wordt duurzaam gebouwd. Bij de bouw wordt veel hout gebruikt, er komen zonnepanelen op het groene dak en het gebouw is aardgasvrij. Naar verwachting is de opening volgend jaar zomer. Scouting Nederland is nog op zoek naar meer sponsoren, voor onder meer de inrichting van het huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel