Zeven jaar cel voor opdrachtgever branden Deltastraat

EMMELOORD • Wo 12 mei 2021 | 17:16 • Woensdag 12 mei 2021 | 17:16

De opdrachtgever van de twee branden bij woningen aan de Deltastraat in Emmeloord is woensdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. De 53-jarige man uit Wijk en Aalborg heeft een groep aangestuurd die branden heeft gesticht bij woningen in Emmeloord en Zeist. Twee medeverdachten die de branden daadwerkelijk hadden aangestoken, werden veroordeeld tot vijf en drie jaar cel.

De 53-jarige had een zakelijk conflict met de bewoner van een huis in Emmeloord. De hoofdverdachte is ervan overtuigd dat hij een financiële vordering heeft op de eigenaar van de woningen aan de Deltastraat. Tien jaar geleden zou het slachtoffer 150.000 euro hebben gestolen. Dat bedrag is volgens de veroordeelde man opgelopen tot 700.000 euro. Tegen hem was eerder 8 jaar cel geëist.

Serieuze incassobureaus wilden niet met de man uit Wijk en Aalborg in zee. Hij schakelde daarom een groep kennissen in om druk te zetten. Zij stichtten daarop brand. Daarnaast wisten ze dat het slachtoffer een zwak punt had: zijn dochter. Ook bij haar woning in Zeist werd daarom twee keer brandgesticht. Levensgevaarlijke branden, stelde de rechtbank vast. De slachtoffers hebben er nu nog steeds last van, ze zijn nog altijd doodsbang.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel