Bieb Dronten weer voor een deel open na verbouwing

DRONTEN • Wo 28 september 2022 | 16:01 • Woensdag 28 september 2022 | 16:01

Twee van de drie etages van de Flevomeer Bibliotheek in Dronten zijn weer geopend na een flinke verbouwing. De afgelopen twee weken is de bibliotheek opnieuw ingericht. Alleen de bovenste etage moet nog verbouwd worden.

De verbouwing was nodig om nog meer de generaties te verbinden, maar ging Drontenaren ook meer gelegenheid bieden om zich te ontspannen en te ontwikkelen, zei programmacoördinator Sanne Leusink eerder bij Omroep Flevoland.

De boekencollectie is ook na de verbouwing het belangrijkste onderdeel van de bibliotheek, stelde Leusink. "Maar we doen natuurlijk veel meer dan dat. We hebben een informatiepunt digitale overheid, we bieden allerlei cursussen aan en bieden onderdak aan maatschappelijke organisaties."

Actieve spelletjesvloer
De begane grond en de eerste verdieping, waar de boeken zijn te vinden, zijn dus opnieuw ingericht. "Op de kinderafdeling zijn er interactieve snufjes bijgekomen, zoals een heel gave 'active floor' waar allemaal leuke educatieve spellen op te spelen zijn." Zo hoopt de bibliotheek voor jongeren nog meer een plek te worden om te leren en te relaxen.

De grootste veranderingen worden nog doorgevoerd op de tweede verdieping. "Dat is wel een grote verandering", zegt Leusink. "Daar zit nu het Huis voor Taal. Dat wordt onderdeel van een plein met vergader- en studieplekken. Er komen allerlei ontwikkelingsmogelijkheden voor Drontenaren." De opening van het ontwikkelplein zal iets langer op zich laten wachten.

In verband met de sluiting van de bibliotheek mochten de leden de afgelopen twee weken het dubbele aantal boeken mee naar huis nemen. Ook was de boeteregeling voor te laat inleveren tijdelijk versoepeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel