Lichtjesparade na uren repeteren groot succes

LELYSTAD • Zo 18 december 2022 | 14:39 • Zondag 18 december 2022 | 14:39

Ruim honderd kinderen liepen zaterdagavond mee in de lichtjesparade in het centrum van Lelystad. Maandenlange voorbereidingen hebben ervoor gezorgd dat de optocht goed is verlopen. Volgens de organisatie kwamen er tussen de 7.000 en 10.000 bezoekers op het jaarlijkse evenement af.

De kinderen liepen onder begeleiding van acht praalwagens van de Florijnstraat richting het Agorahof. Iedereen die meeliep aan de parade heeft auditie moeten doen. "De audities hebben we gehad in begin oktober", zegt Denise Dobber van DD Dance Studio. "Eigenlijk die week daarna hebben we elk weekend repetities gehad."

Vajèn en Jenna zijn twee van de honderd kinderen die door de audities heen zijn gekomen. "Misschien omdat ze dachten dat wij wel in de lichtjesparade pasten", zegt Jenna. Toch vinden de kinderen het ook spannend. "Omdat er veel mensen kijken, en omdat het mijn eerste keer is." Ook liepen er kinderen mee die wat meer ervaring hebben. "Je weet nu wel een beetje hoe het gaat", zegt Mila die als kok verkleed is. "Dus dat is wel fijn. Het is mijn vijfde keer nu. Het is ook leuk dat alle kinderen uit Lelystad ook eraan mee kunnen doen."

Kerstparade
Het evenement is ooit begonnen als de Kerstparade die werd uitgezonden door SBS. "Dat heeft wel de mensen aan het denken gezet om iets te doen voor de stad", zegt Barry Porsius van de organisatie. "Dat is langzaam gegroeid en met de jaren is het geworden tot wat het nu is."

Het was nog even spannend of de parade dit jaar wel door kon gaan. Het evenement werd voorheen georganiseerd door de stichting Lichtjesparade Lelystad maar het werd onder meer te duur. "Ook qua organisatorische inzet", zegt Porsius. "En vrijwilligers en coördinatie, alles wat daarbij komt kijken. Het was te veel voor de stichting." Doordat City Marketing Lelystad dit jaar garant staat en de organisatie op zich neemt, werd het evenement gered.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel