Ontsluitingsweg Emmelhage wordt verder doorgetrokken nu wijk groeit

EMMELOORD • Do 6 juli 2023 | 12:01 • Donderdag 6 juli 2023 | 12:01

De weg die om nieuwbouwwijk Emmelhage in Emmeloord ligt, wordt verder doorgetrokken nu de wijk steeds groter wordt. De Buitensingel wordt van fase 1 verlengd tot en met fase 3. De werkzaamheden zijn deze week gestart.

De weg gaat er ongeveer hetzelfde uitzien als het deel dat er nu al ligt en krijgt ook een fietspad. In eerste instantie wordt er een tijdelijke Buitensingel aangelegd, daarna volgt de definitieve inrichting. De gemeente verwacht dat de weg en het fietspad eind volgend jaar, of begin 2025 klaar zijn.

De wijk is nog volop in ontwikkeling en wordt steeds groter. Na de komst van een supermarkt, liggen er nu ook plannen voor een basisschool. Daarvoor worden sinds deze maand verklaringen ingezameld van ouders die aangeven dat ze belangstelling hebben in een school. In totaal zijn er wettelijk 96 van deze ouderverklaringen nodig. Daarna kan de procedure worden gestart bij het ministerie van Onderwijs. De wens van scholenstichting Aves is dan om de school in augustus 2025 te openen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel