Zwemmers willen 'omkleedscherm' bij Wellerwaard vanwege pottenkijkers, gemeente akkoord

EMMELOORD • Di 12 december 2023 | 9:36 • Dinsdag 12 december 2023 | 9:36

Er komt een afscheiding voor zwemmers aan de zuidkant van natuurgebied Wellerwaard in Emmeloord. Dat heeft een nipte meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder maandagavond besloten. Zwemmers hadden eerder in een commissievergadering aangegeven een dergelijke voorziening op prijs te stellen tegen wind en pottenkijkers.

De fracties van Politieke Unie en ChristenUnie-SGP dienden het voorstel voor de omkleedfaciliteit in. Volgens PU-raadslid Arja Heerspink is er nu geen dergelijke voorziening aan de zuidzijde van de zwemplas terwijl er wel het hele jaar door gezwommen wordt.

Vier fracties tegen vanwege kosten
CDA, GroenLinks, PvdA en VVD waren kritisch op het voorstel en stemden tegen. Zij lieten weten dat er nu al een omkleedvoorziening ten noorden van de zwemplas is. Daarom is het zonde van het geld, zeiden de fracties. Daarop liet Heerspink weten dat de andere faciliteiten vaak niet open zijn en dat het ver lopen is voor de zwemmers.

Wethouder Van Amersfoort gaf aan dat zo'n 6.750 euro wordt uitgetrokken voor de omkleedvoorziening. Daarbovenop komt tweejaarlijks onderhoud van zo'n 240 euro per jaar waarbij rekening wordt gehouden met het verwijderen van graffiti.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel