Werknemer eist salaris, zorgverlener wil betalen maar wacht nog op geld van gemeente

ALMERE • Di 19 maart 2024 | 13:24 • Dinsdag 19 maart 2024 | 13:24

"U houdt elkaar eigenlijk in de houdgreep". Dat zei de rechter in Almere maandag tegen de bestuurder van zorgverlener Palet en de advocaat van een werkneemster. De medewerkster heeft nog enkele maanden salaris tegoed. Maar Palet zit krap bij kas, omdat de gemeente Almere een tijdlang geen geld meer aan de zorgverlener overmaakte.

Door op haar strepen te gaan staan en naar de rechter te stappen, brengt de werkneemster Palet alleen maar verder in de problemen, stelde de bestuurder.

Mocht de vrouw in het gelijk gesteld worden, dan zullen andere medewerkers waarschijnlijk volgen. Daarmee komt het voortbestaan van Palet en daarmee ook de zorg voor zo'n 40 hoogbegaafde kinderen in gevaar.

Conflict over gegevens
Almere draaide de geldkraan eind vorig jaar dicht, omdat de gemeente van Palet meer gegevens eiste over de cliënten en de gegeven behandelingen. De zorginstelling weigerde en beriep zich op de privacywetgeving. Er was een kort geding nodig om de zaak weer in beweging te krijgen.

In de rechtbank werd vorige maand afgesproken dat Palet alsnog een deel van de gevraagde gegevens zou leveren. De gemeente zou na ontvangst van de stukken de openstaande facturen over december, januari en februari betalen.

Nog steeds openstaande facturen
Tot nog toe heeft Palet alleen december ontvangen, zo bleek maandag in de rechtbank. Van dit geld kon niet al het achterstallige salaris betaald worden.

De advocaat van de werkneemster vindt dat de zorgverlener hoe dan ook de medewerkers hun loon moet betalen. Zij hebben immers hun vaste maandelijkse kosten zoals de hypotheek.

De bestuurder van Palet denkt dat het op termijn goedkomt met de financiële situatie, omdat de zorg voor de cliënten vanaf april zal worden vergoed op een manier waarop ook de gemeente het eens is.

De rechter besluit op 2 april of Palet de medewerker ondanks de financiële problemen haar salaris moet overmaken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel