Komende zomer kan de jeugd van Zeewolde 'pumptracken'

ZEEWOLDE • Do 28 maart 2024 | 20:46 • Donderdag 28 maart 2024 | 20:46

De kogel is door de kerk. Er komt een pumptrackbaan in Zeewolde. Donderdagavond stemde de gemeenteraad in met een bijdrage van 50.000 euro die nog nodig is voor de aanleg van de baan.

Initiatiefnemers Rafaël van Boggelen en Ulku Tosun zijn daar erg blij mee. "Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost, maar het wordt eindelijk beloond," zegt Van Boggelen. Zo'n pumptrackbaan is een aangelegd parcours vol met bulten en bochten, dat afgelegd kan worden met onder meer skateboards, skeelers, stepjes en BMX fietsen.

Zo'n drie jaar geleden kwamen Van Boggelen en Tosun met hun idee bij de gemeente. Ze vonden dat er weinig plekken in Zeewolde waren waar hun kinderen iets actiefs konden doen. In totaal is voor de aanleg 113.000 euro nodig. De gemeente gaf toen aan mee te willen betalen, als de initiatiefnemers zelf 63.000 euro zouden bijdragen. En dat is ze gelukt.

"We hebben heel veel fondsen, stichtingen en verenigingen aangeschreven. Zoals de Lions, Sportsservice Flevoland, Sport & Bewegen Akkoord, het Windpark Fonds. het Plattelandfonds. Heel veel mails en telefoontjes gedaan. Met als resultaat dat al het geld bij elkaar is."

Verschillende routes
De pumptrackbaan komt te liggen aan de rand van de Polderwijk, naast de Kwartiermakersbaan. Er worden twee verschillende parcours aangelegd. "Eentje voor de kleinere kinderen van zo'n vijftig vierkante meter en de andere grote is zo'n honderdvijftig vierkante meter," vertelt Van Boggelen.

Bron

The Pump Factory

Op 6 mei gaat de eerste schop in de grond. "Net voor de zomervakantie, op 5 juli, willen we dan een grote opening houden en kan iedereen eroverheen skeeleren of steppen," zegt Van Boggelen.

Of ze zelf ook de pumptrackbaan uit gaat proberen, dat weet ze nog niet. "Ik ga lekker op een bankje zitten, kijken naar mijn kinderen die pumptracken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel