Bijna 50 winkels in winkelcentrum Suydersee Dronten krijgen nieuwe eigenaar

DRONTEN • Vr 29 maart 2024 | 15:48 • Vrijdag 29 maart 2024 | 15:48

Een deel van winkelcentrum Suydersee in Dronten heeft een nieuwe eigenaar. De in totaal 48 winkels zijn sinds donderdag over gegaan van vastgoedbeheerder PPF Real Estate naar twee investeerders. Het zou gaan over winkels aan onder meer het Havenplein.

Het totale winkelcentrum bestaat uit zo'n 120 winkels, waarvan de rest van de panden van een andere eigenaar is. De woningen die boven de winkelpanden zitten zijn ook niet van de nieuwe eigenaren.

Warm onthaal
De nieuwe beheerder bevestigt de koop van het winkelcentrum en geeft aan een positieve kennismaking te hebben gehad met de winkeliersvereniging en ondernemersfonds Stichting Does. "We zijn warm onthaald en gaan de komende tijd veel met winkels in gesprek", zegt de beheerder.

Ook centrummanager Leo Hoksbergen spreekt over een hele positieve eerste indruk. "We hadden een zeer warme band met de vorige eigenaar, die zeer nauw betrokken was bij het centrum." Waarom PPF Real Estate de tientallen winkels heeft verkocht, is niet bekend.

De gemeente Dronten heeft de komende jaren veel plannen voor Suydersee. Volgens de gemeente behoeft het centrum een metamorfose. Zo zou Suydersee meer een plek moeten zijn waar mensen graag samenkomen en verblijven. De nieuwe eigenaren zijn volgens Hoksbergen serieus betrokken bij het aantrekkelijk maken van het centrum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel