Belg Colpaert wint triatlon

ALMERE • Za 14 september 2013 | 13:28 • Zaterdag 14 september 2013 | 13:28
Bart Colpaert uit België heeft de triatlonwedstrijd Challenge Almere - Amsterdam gewonnen.

Colpaert kwam na 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen over de finish in 8 uur, 34 minuten en 54 seconden.

Georg Potrebitsch uit Duitsland werd tweede en Erik-Simon Strijk uit Stein eindigde op de derde plaats. Daarmee won Strijk het Nederlands Kampioenschap Triatlon.

Thomas Naasz uit Almere was voor de vijfde keer de beste Flevolander. Susan Blatt uit Duitsland was de snelste vrouw bij de Challenge.

Simon Jung uit Duitsland heeft de halve triatlon gewonnen van de Challenge Almere - Amsterdam. Hij kwam na 2 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 20 kilometer hardlopen over de finish in 4 uur en 12 minuten. De Oostenrijker Philipp Podsiedlik werd tweede, de Belg Ruben Geys kwam als derde over de finish.