City FC verliest ook van Telstar: 3-1

ALMERE • Vr 29 augustus 2014 | 19:41 • Vrijdag 29 augustus 2014 | 19:41
City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Telstar met 3-1 verloren.Het was de vierde nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Fred Grim. De Almeerders speelden in de 2e helft met 10 man na een rode kaart voor Enzio Boldewijn vlak voor rust.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. City FC kreeg na 3 minuten een kansje via Norair Mamedov, maar de buitenspeler schoot een metertje naast. Het was een zeer gezapige eerste helft. Beide ploegen speelden in een laag tempo en wisten nagenoeg niks te creeren. Vlak voor rust kwam Telstar onverwacht toch op voorsprong door een goal van oud-FC Omniworld speler Kevin van Essen. Hij strafte geklungel in de Almeerse defensie genadeloos af. Van Essen kreeg de bal in de voeten gespeeld door Nieuwpoort en schoot via de onderkant van de lat hard binnen.

Kort daarna kreeg City aanvaller Enzio Boldewijn de rode kaart op aanwijzing van de vierde official. Boldewijn zou Telstar-speler Edo Knol, buiten het zicht van de scheidsrechter, een schop hebben gegeven. Na afloop verklaarde Boldewijn niks gedaan te hebben. Voor de vleugelaanvaller was het een compleet raadsel waarom hij van het veld was gestuurd.

De 2e helft kon niet slechter beginnen voor City FC: binnen 5 minuten kwam de thuisploeg op 2-0 via Ralf Seuntjens. Na 70 minuten werd het ook nog eens 3-0, nadat Ralf Seuntjens een vrije trap hard achter doelman Marco van Duin schoot. Aanvoerder Sander Keller deed vervolgens nog iets terug namens City: 3-1. Na de nieuwe nederlaag heeft Almere City FC nog altijd maar 3 punten na vijf gespeelde wedstrijden in de Jupiler League. De Almeerders staan nu 19e.