City FC verliest oefenduel van FC Emmen

ALMERE • Di 14 juli 2015 | 19:23 • Dinsdag 14 juli 2015 | 19:23
De profvoetballers van Almere City FC hebben dinsdagmiddag op eigen veld een oefenduel tegen FC Emmen met 3-2 verloren. Bij de rust keken de Almeerders al tegen een 3-1 achterstand aan.

De gasten kwamen na 12 minuten op voorsprong door een doelpunt van Arjen Hagenauw. Zeven minuten later maakte Ricardo Kip met een kopbal de gelijkmaker. Door een handsbal in de 23ste minuut en een overtreding in de 42ste minuut veroorzaakte verdediger Abdul Metalsi twee strafschoppen. Rick ten Voorde verzilverde deze twee buitenkansjes voor de eerstedivisionist uit Drenthe.
In de tweede helft verkleinde Khalid Tadmine de achterstand tot 3-2. Het slotoffensief dat daarna volgde leverde niets meer op.

Het is voor City de eerste verliespartij onder leiding van de nieuwe trainer Maarten Stekelenburg. In deze voorbereiding won City eerder met dikke cijfers van FC Almere en AS'80. Tegen eredivisionist Cambuur werd afgelopen zaterdag met 0-0 gelijkgespeeld.