Crowdfundingsactie voor Kevin van Essen

Almere 30 december 2015
Woensdag is een crowdfundingsactie gestart voor de Almeerse profvoetballer Kevin van Essen. De speler van Telstar werd deze week door de KNVB voor 2 jaar geschorst, nadat hij dit voorjaar werd betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide. Dat is een stof om dopinggebruik te maskeren.

"Wij zijn er van overtuigd dat dit geen bewuste keuze is geweest van Kevin en daarom willen wij hem financieel steunen om tegen deze uitspraak in beroep te gaan", schrijven de initiatiefnemers op hun donatiepagina: "Help Kevin van Essen". Ook is er een Facebook-pagina in het leven geroepen om de voetballer te ondersteunen. Deze pagina kreeg binnen 24 uur zo'n 900 likes.

De furosemide is volgens Van Essen mogelijk door vervuilde vitaminetabletten in zijn bloed terecht gekomen. Deze verklaring was voor de tuchtcommissie geen reden om tot een ander oordeel te komen. Door geld in te zamelen hopen de initiatiefnemers dat Van Essen alsnog in hoger beroep zal gaan tegen zijn straf. Om dat te kunnen is 10.000 euro nodig.© omroep flevolandsitemap | disclaimer