Tscheu La Ling wilde Almere City FC kopen

Almere 15 februari 2016
Oud-voetbalinternational Tscheu La Ling heeft vorige maand een poging gedaan om Almere City FC over te nemen. De onderhandelingen met clubeigenaar Lesley Bamberger van de Jupiler League club zijn afgeketst, meldt De Telegraaf. Arie van Eijden, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Almere City FC kan dit bericht nog niet bevestigen. Hij probeert hierover zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van Bamberger.

Het feit dat er is onderhandeld geeft aan dat Bamberger openstaat voor een eventuele verkoop van de club. De onderhandelingen liepen stuk op de prijs. Bovendien kwamen de partijen er niet uit omdat Ling alleen interesse zou hebben in het voetbaltechnische deel van de club.

De inmiddels 60-jarige Ling speelde voor onder andere ADO Den Haag, Ajax, Feyenoord en het Nederlands elftal. Hij is eigenaar van de Slowaakse club Trencin, die hij vanaf de grond succesvol heeft opgebouwd. Hij heeft met het team de voorronde van de Champions League bereikt. De club werd vorig seizoen Slowaaks kampioen en staat op dit moment ook weer op de eerste plaats in de competitie.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer