Almeerse jeugdinternationals verliezen kwartfinale WK

ALMERE • Do 15 december 2016 | 15:41 • Donderdag 15 december 2016 | 15:41
De Almeerse jeugdinternationals Terrance Pieters en Jonas de Geus van De Almeerse Hockey Club hebben donderdag in India de kwartfinale van het WK onder 21 jaar verloren. De hockeytalenten van Jong Australië waren met 2-1 te sterk voor Jong Oranje. Bij de rust stond Nederland op een 1-0 achterstand.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de eerste helft waren de Australiërs sterker en kwamen daardoor ook op voorsprong. In de tweede helft kwam Nederland sterk terug via Jip Jansen, die een strafcorner benutte. Daarna kregen de Oranjetalenten nog enkele kansen om op voorsprong te komen, maar die gingen er niet in. De Australiërs gingen zorgvuldiger met hun kansen om. Twaalf minuten voor tijd scoorde Australië de winnende treffer.

Jong Oranje speelt vrijdag zaterdag en zondag nog wedstrijden in de strijd om de vijfde tot en met de achtste plaats.