Birgit Witte stopt met marathonschaatsen

ALMERE • Ma 23 januari 2017 | 14:58 • Maandag 23 januari 2017 | 14:58
Marathonschaatster Birgit Witte zet na dit seizoen een punt achter haar carrière. De 34-jarige schaatsster wil meer tijd vrijmaken om met haar partner Yoeri Lissenberg door te brengen.

Witte is bezig aan haar zestiende seizoen op het hoogste niveau. Ze vertrekt woensdag naar Oostenrijk om op de Weissensee mee te doen aan enkele natuurijsmarathons. Ze gaat zaterdag van start bij het Open Nederlands Kampioenschap. Volgende week woensdag verdedigt ze haar titel op de 200 kilometer van de Alternatieve Elfstedentocht. De Almeerse hoopt dat ze haar carrière met glans kan afsluiten met een overwinning op de Weissensee.

Tijdens de wedstrijden in Oostenrijk wordt Witte gecoacht door haar partner Yoeri Lissenberg. De voormalig topmarathonschaatser is als assistent coach werkzaam bij de A-Ware/Fonterra schaatsploeg van hoofdcoach Jillert Anema. Tussendoor heeft hij tijd om zijn vriendin te coachen.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel