Kobus en De Wild winnen Zuiderzeerally

Emmeloord 18 maart 2017
Coureur Hermen Kobus en navigator Erik de Wild hebben zaterdag de Zuiderzeerally in Emmeloord gewonnen. Het duo eindigde in de Skoda Fabia R5 25 seconden achter Jasper en Martine van den Heuvel. Die kregen alleen van de jury een tijdstraf van één minuut opgelegd omdat zij met de Mitsubishi Lancer EVO 10 te vroeg een tijdcontrolegebied waren ingereden. De winst ging daarom alsnog naar Kobus en De Wild.
Het team Van den Heuvel eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

De Zuiderzeeshortrally was zaterdagmiddag al een prooi voor coureur Hans Weijs en navigator Jamilla van Altena. Met de VW Golf IV Kitcar was het duo uit Elst na zes klassementsproeven de snelste. Op de tweede plaats eindigde Janjur Monshouwer en Jeroen Docter met de Opel Ascona 400 GR.S. Zij waren 21 seconden langzamer dan de winnaars. Coureur Ton Kamer en navigator Arjen Kamer uit Emmeloord eindigden in de Zuiderzeeshortrally met hun Opel Astra met 2 minuten en 51 seconden achterstand op de negende plaats. 

De Zeebodem Shortrally werd zaterdagavond gewonnen door het Hongaarse rallyduo Tibor Érdi Junior en György Papp. Ton en Arjen Kamer uit Emmeloord eindigden bij deze wedstrijd met een achterstand van 4 minuten en 40 seconden op de zesde plaats. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer