Van Lunteren:"Europees kampioen wie had dat gedacht van tevoren"

Almere 6 augustus 2017
Geblesseerd uitgevallen in de tweede helft
Oud-coach Engelkes: "Het was een open finale"
De Almeerse voetbalster Desiree van Lunteren is zondagavond met het Nederlands vrouwenelftal Europees kampioen geworden.  De Oranje Leeuwinnen wonnen de wedstrijd in Enschede met 4-2 van Denemarken.

Van Lunteren raakte in de eerste helft geblesseerd. Aanvankelijk kon de rechtsback nog wel verder, maar in de 56ste minuut werd de Almeerse toch gewisseld. Dominique Janssen was haar vervangster.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het Nederlands vrouwenelftal Europees Kampioen wordt. De doelpunten aan Nederlandse zijde kwamen op naam van Vivianne Miedema (2x), Lieke Martens - na een assist van Van Lunteren - en Sherida Spitse.

Ed Engelkes, voormalig coach van Van Lunteren bij Ajax, is hartstikke trots op zijn pupil. "Ze heeft het uitstekend gedaan. Ik ben trots op al die meiden. Dit is een belangrijke stap in het vrouwenvoetbal. Mooi om te zien."

De Almeerse Van Lunteren wordt maandagavond gehuldigd in Utrecht. De NOS zendt de huldiging van de voetbalsters rechtstreeks uit op de NPO vanaf 18:50.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer