Almere City FC afgedroogd door FC Oss: 5-1

ALMERE • Vr 9 februari 2018 | 18:45 • Vrijdag 9 februari 2018 | 18:45
Almere City FC is vrijdagavond vernederd door FC Oss. In Brabant was de thuisploeg met maarliefst 5-1 te sterk voor de Almeerders. Bij rust leidde FC Oss al met 3-1.

De thuisploeg kwam binnen 10 minuten op voorsprong door Istvan Bakx. Vervolgens bracht clubtopscorer Arsenio Valpoort halverwege de eerste helft de gelijkmaker op het bord met zijn 14e van het seizoen. Vlak voor rust ging het echter compleet mis bij de Almeerders: FC Oss mocht via Van der Venne en Dogan in een tijdsbestek van 3 minuten 2x toeslaan waardoor de ruststand 3-1 was.

In het begin van de tweede helft miste Sherjill Mac-Donald een grote kans voor Almere City om terug te komen in de wedstrijd. FC Oss was een stuk effectiever: Van der Venne mocht in 57e minuut en in de 64e minuut (schitterend schot in de kruising) de 4-1 en 5-1 aantekenen.