Batavia'90 neemt voortijdig afscheid van trainer Michel van Oostrum

LELYSTAD • Vr 15 maart 2024 | 19:20 • Vrijdag 15 maart 2024 | 19:20

Michel van Oostrum is niet langer meer de trainer van Batavia'90 uit Lelystad. Dat laat de club weten. Het was al duidelijk dat Van Oostrum aan het einde van het seizoen zou vertrekken, maar toch is er eerder afscheid genomen van hem. Waarom is niet duidelijk.

Batavia'90 spreekt van een intensieve samenwerking met mooie successen. De rol van Van Oostrum zou cruciaal zijn geweest in de vooruitgang die de club gemaakt heeft. De trainer liet Batavia'90 promoveren van de derde klasse naar de eerste klasse. De club bedankt Van Oostrum en wenst hem succes in de rest van zijn carière.

'In goed overleg'
Het beëindigen van de samenwerking zou in goed overleg zijn genomen. De opvolger van Van Oostrum was al bekend, Detlef Le Grand zou het stokje overnemen. Dat gebeurt wel pas na de zomer, in de tussentijd is Jan van den Berg de trainer.

Lees ook: Voetbalclub Batavia'90 luidt opnieuw de noodklok

Van Oostrum liet eerder deze week aan Omroep Flevoland weten: "Ik hoop dat alles wat ik samen met de spelers en mijn begeleiding heb opgebouwd voortgezet kan worden! Wij zijn trots op wat wij hebben bereikt."

De voormalig trainer van Batavia liet in januari aan Omroep Flevoland niet te begrijpen waarom hij aan het einde van het seizoen zou moeten vertrekken. "Daar zal men redenen voor hebben. Dat is niemand duidelijk hier binnen de club, maar ja", zij hij toen.

KNVB
Omroep Flevoland heeft ook bij de KNVB navraag gedaan over de situatie van Batavia'90. De KNVB meldt dat de afgelopen tijd in samenspraak met de voetbalbond zaken zijn verbeterd bij de vereniging. "De club heeft de afgelopen maanden met veel succes geïnvesteerd in een betere organisatiestructuur van de vereniging, waarbij er bijvoorbeeld nieuwe bestuursleden zijn aangesteld, de begeleiding van de teams aanzienlijk verbeterd is en er kortere lijntjes zijn ontstaan met de KNVB." De begeleiding is sinds 1 maart daarom minder. De KNVB geeft een compliment voor de omslag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel