Almere City laat winst in slotfase glippen bij Vitesse

ALMERE • Za 16 maart 2024 | 21:10 • Zaterdag 16 maart 2024 | 21:10

Almere City FC heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse. In stadion Gelredome in Arnhem werd het uiteindelijk 1-1.

Lang leek de ploeg van Alex Pastoor op weg naar een 0-1 zege na een goal van Hansen, maar vlak voor tijd kwam de thuisploeg via Moussa op gelijke hoogte.

Na die gelijkmaker kwamen de Almeerders nog goed weg toen diezelfde Moussa hard op de lat schoot.

Hansen maakt openingstreffer
In de eerste helft was Vitesse aanvankelijk dreigend voor de goal van Almere City FC: Anis Hadj Moussa zag eerst een schot geblokt en schoot even later hard voorlangs.

Almere City kwam na ongeveer 20 minuten op voorsprong in Arnhem. Na een snelle uitbraak werd Kornelius Hansen (randje buitenspel) door Peer Koopmeiners weggestoken en vervolgens wist de Noorse aanvaller uit een moeilijke hoek Vitesse doelman Eloy Room te verschalken: 0-1.

ANP
In de slotfase van de eerste helft was Vitesse dichtbij de gelijkmaker: Moussa speelde zich knap vrij en mocht hard uithalen, maar City doelman Samuel Radlinger voorkwam met een prima safe de 1-1. Radlinger toonde zich een prima vervanger van de geblesseerde eerste doelman Nordin Bakker in Arnhem.

Tweede helft vol kansen
Na rust kwamen Kitala en Akujobi bij Almere City binnen de lijnen voor Hansen en Ritmeester van de Kamp. In de openingsfase van het tweede bedrijf was de ploeg van Alex Pastoor direct gevaarlijk: eerst zag Thomas Robinet (na een vrije trap) zijn kopbal knap gekeerd door doelman Room. Uit de corner die volgde leek City de 0-2 te maken, maar het doelpunt werd geannuleerd vanwege een overtreding van Theo Barbet.

Na 67 minuten kroop Almere City door het oog van de naald na een afgeslagen voorzet, die van dichtbij door Kozlowski hard werd naast gewerkt. Even later snelde Moussa langs Floranus, maar stond City keeper Radlinger opnieuw een Arnhemse treffer in de weg.

ANP
Tien minuten voor tijd leek Almere City aanvaller Cathline op weg naar de 0-2. De Fransman had een vrije doortocht richting Vitesse goal, maar verprutste deze uitgelezen kans met een verkeerde aanname.

Even later in de 88e minuut was het wél raak voor thuisploeg: Hadj Moussa werd weggestoken in de zestien van Almere en schoot de 1-1 langs Radlinger. Na de gelijkmaker kwam Almere City heel goed weg: Radlinger moest handelend optreden en even later schoot Moussa hard op de lat. Uiteindelijk bleef het 1-1 in de Gelredome.