Almere City in besloten oefenwedstrijd te sterk voor thuisploeg Fortuna Düsseldorf

ALMERE • Wo 20 maart 2024 | 13:57 • Woensdag 20 maart 2024 | 13:57

Almere City FC heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen het Duitse Fortuna Düsseldorf gewonnen. In Noordrijn-Westfalen was de formatie van Alex Pastoor met 0-2 te sterk voor de thuisploeg, die uitkomt in de 2.Bundesliga (het één na hoogste niveau in het Duitse betaald voetbal)

Almere City begon in vergelijking met de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1) van afgelopen zaterdag met bijna een compleet ander elftal aan dit oefenduel (behalve doelman Samuel Radlinger en Kornelius Hansen).

Zo mochten Faiz Mattoir, Jaden Pinas, Christopher Mamengi en Pascu, spelers die in de eredivisie op weinig speeltijd kunnen rekenen, hun opwachting maken in Duitsland.

Pascu maakt openingstreffer
De Almeerders kwamen na een kwartier spelen op voorsprong op het trainingscomplex naast de Merkur Arena. De Spanjaard José Pascual 'Pascu' Alba Seva mocht op aangeven van Kornelius Hansen van dichtbij de 0-1 binnentikken.

Vlak voor rust verdubbelde 'City' de voorsprong via de Belg Milan Corryn, die na een steekpass van Adi Nalić, oog in oog met de Duitse keeper, zeer koel wist af te ronden: 0-2.

Weinig spektakel na rust
Na rust ging trainer Alex Pastoor veel wisselen, zo mocht de jonge doelman Joël van der Wilt een helft keepen. In de 2e helft gebeurde er weinig meer voor beide doelen en zo eindigde deze oefenwedstrijd in een 0-2 overwinning voor de nummer 12 van de eredivisie.

De oefenwedstrijd kon gespeeld worden, omdat er komend weekeinde geen programma is in de eredivisie vanwege interland-voetbal. Almere City hervat de competitie op zondag 31 maart (1e Paasdag) met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Volendam.