Capaciteit Yanmar Stadion komend seizoen naar 6.000 toeschouwers

ALMERE • Wo 27 maart 2024 | 20:11 • Woensdag 27 maart 2024 | 20:11

Almere City begint in augustus met 1000 extra staanplaatsen in het Yanmar Stadion aan het nieuwe voetbalseizoen. Op uiterlijk 1 januari 2025 hoopt de club de capaciteit van haar thuishaven te hebben opgeschroefd naar 6000 plaatsen. Dit zei algemeen directeur John Bes woensdag in #AlmEredivisie: De Podcast.

Naast directeur Bes zijn deze week technisch manager Johan Hansma en oud-aanvoerder van FC Omniworld Juan Viedma te gast. In de podcast van Omroep Flevoland en 1Almere bespreekt presentator Martijn de Groot elke week de verrichtingen van promovendus Almere City FC tijdens hun debuutjaar op het hoogste niveau.

Bes licht bouwplannen toe
Almere City wil nog dit jaar zowel de oosttribune (lange zijde aan de kant van het competitiepad) als de korte zijde achter de goal verhogen naar hetzelfde niveau als de businessclub-tribune. Met de verhoging van de korte zijde hoopt men 1000 nieuwe plaatsen te creëren (betreft zowel uitvak als staanvak eigen supporters) en met de verbouwing van de lange zijde schept men 700 nieuwe plekken. De huidige capaciteit van 4501 toeschouwers zal hierdoor groeien tot 6000 plaatsen.

De aanpak van de korte zijde moet voor de competitiestart zijn voltooid. De vernieuwde lange zijde moet uiterlijk op 1 januari 2025 worden opgeleverd. Gedurende de eerste seizoenshelft zullen hieraan werkzaamheden worden verricht, zonder dat dit ten koste zal gaan van de stadion-capaciteit.

De andere lange zijde (de kant van het camera-platform) zal voorlopig niet worden aangepakt. De club wilde aanvankelijk ook deze zijde gaan aanpakken (en groeien naar een capaciteit van 8200 toeschouwers), maar men wil nu eerst gefaseerd doorgroeien naar 6000 toeschouwers.

Perstribune verhuist naar andere kant
Volgens de bouwplannen zal de huidige perstribune verhuizen naar de andere kant (naar de oosttribune) en zal deze ter hoogte van de middenlijn komen te liggen. De afgelopen periode regende het klachten van journalisten over het slechte zicht op het veld vanaf de huidige perstribune.

Ook het huidige camera-platform op het dak van de lange zijde zal voor het nieuwe seizoen worden verbreed, waardoor tv-ploegen meer comfort krijgen om de wedstrijden te registreren. Almere City zal in de komende periode tevens haar business-lounge anders gaan indelen om zodoende meer business-seats te creëren.

Loods voor hoofdingang
Komend seizoen zal ook tegenover het hoofdgebouw een loods verrijzen. In deze loods is er plaats voor fysio-kamers en komt er een ruimte waar persconferenties kunnen worden gegeven. Ook zullen de activiteiten voor de maatschappelijke tak van de club in deze loods kunnen worden georganiseerd.

Aflopende contracten spelers
In deze editie van de Podcast geeft technisch manager Johan Hansma verder een uitgebreide toelichting op de aflopende contracten binnen de huidige spelersgroep. Elf spelers hebben komende zomer een aflopend contract, terwijl de club ook nog eens te maken heeft met 6 huurlingen die terugkeren naar hun eigen club.

De podcast is te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en op deze website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel