Almere City FC: Geen geld gevraagd voor benefiet

Almere 26 augustus 2017
Al het opgehaalde geld zou op zijn
Nieuwenhuizen overleed eind 2012
Almere City FC heeft geen geld gevraagd voor de huur van het stadion om de benefietwedstrijd voor de familie van Richard Nieuwenhuizen te houden. Dat laat manager algemene zaken Dirk van der Pool weten. Ook hebben de stewards die avond gratis gewerkt.

Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Na de dood van Nieuwenhuizen werd er een benefietwedstrijd gehouden in het stadion van Almere City FC. Destijds werd bekend gemaakt dat die zo'n 55.000 euro had opgebracht.

In 2015 is volgens oud-voorzitter Rob Mueller 20.000 euro van de opbrengst uitgekeerd aan de familie. Eenzelfde bedrag zou worden uitgekeerd wanneer twee zoons van Nieuwenhuizen uit huis zouden gaan. Maar toen dat geld onlangs werd opgeëist, weigerde Buitenboys te betalen. De familie heeft advocaat Yehudi Moszkowicz ingeschakeld om de 20.000 euro alsnog te krijgen.

Volgens de huidige voorzitter van Buitenboys, Richard Langeveld, staat nergens op papier dat de familie nog geld krijgt. Bovendien is al het geld op. Een kostenpost was bijvoorbeeld 2.500 euro stadionhuur voor de benefietwedstrijd. Maar Almere City FC beweert dus hier nooit geld voor te hebben gevraagd. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer