Hart voor Urk wil straten vernoemen naar De Ruyter en Maurits

URK • Di 23 januari 2018 | 12:57 • Dinsdag 23 januari 2018 | 12:57
De fractie Hart voor Urk wil nieuwe straten op Urk vernoemen naar 'helden uit het verleden' zoals Michiel de Ruyter en Johan Maurits. Daarmee reageert de partij op de maatschappelijke discussie die de laatste tijd wordt gevoerd over het slavernijverleden van Nederland.

Binnen deze discussie wordt onder meer gesproken over de rol die personen als De Ruyter en Maurits hierin hebben gespeeld.

Hoog in het vaandel
Jan Koffeman van Hart voor Urk is fel tegen deze discussie. "Deze Nederlandse helden hebben zoveel betekend voor ons vaderland en nu wordt er in de media op ze neergekeken. Wij hebben ze juist hoog in het vaandel staan en willen hun juist eren in plaats van wegdenken", aldus Koffeman.

Dringende oproep
Hart voor Urk heeft het voorstel voor de straatnamen neergelegd bij het college van B en W. In de 'dringende oproep' wordt de nieuwe wijk Schokkerhoek als voorbeeld aangedragen voor het 'vernoemen van helden van weleer'. Wat de partij betreft kunnen Urkers meedenken over de straatnamen doormiddel van een prijsvraag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel