Gemeente onderzoekt woonwensen inwoners

URK • Di 31 maart 2020 | 20:34 • Dinsdag 31 maart 2020 | 20:34

De gemeente Urk gaat de woonwensen van inwoners onderzoeken. Alle inwoners hebben deze week een persoonlijke uitnodiging ontvangen om aan dit onderzoek mee te doen. Het onderzoek richt zich nadrukkelijk ook op starters in de gemeente.

"Het is belangrijk dat wij woningen bouwen waar vraag naar is", stelt wethouder Gerrit Post. "Door mee te doen met dit onderzoek helpen de inwoners ons om goede keuzes te maken. Daarom is de mening van iedereen belangrijk."

De gemeente maakt voor de inventarisatie gebruik van twee onderzoeken: een voor de huidige hoofdbewoners en een speciaal voor starters. "Jonge mensen ontdekken dat het niet zo simpel is om op Urk aan een passende woning te komen. Dat is jammer", vindt wethouder Post. "Wij willen dolgraag huizen bouwen die aansluiten bij de woonwensen van onze jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij ook meedoen aan het onderzoek voor starters."

Het gemeentebestuur wil volgens hem maatwerk leveren en is daarom nieuwsgierig naar de plannen van starters: "Op Urk kopen jongeren meestal een huis op de groei, maar het kan best zijn dat de tendens nu is om klein te beginnen, om dan later te verhuizen naar een grotere woning. Daarover moeten wij duidelijkheid krijgen, voordat we stenen gaan stapelen."

De wensen van Urkers worden geïnventariseerd door onderzoeksbureau Companen. Ze worden meegenomen in een woonvisie die de gemeente volgend jaar opstelt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel