Stikstof geen obstakel bij aanleg Zeeheldenwijk

URK • Di 4 februari 2020 | 22:37 • Dinsdag 4 februari 2020 | 22:37

Een belangrijke hobbel voor de aanleg van de nieuwe Zeeheldenwijk op Urk is genomen. Onderzoek heeft aangetoond dat nieuwbouw geen gevolgen heeft voor de stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden in de omgeving, zoals de Weerribben.

Eerder kwam een aantal projecten in de wacht te staan als gevolg van de stikstofproblematiek. De Zeeheldenbuurt was daar één van. Onduidelijk was wanneer er gebouwd kon worden en welke maatregelen genomen moesten worden om de stikstofuitstoot door bouwactiviteiten te compenseren.

Dat alles is volgens wethouder Gerrit Post jr. (Hart voor Urk) niet nodig. Hij is dan ook erg blij met het nieuws. Volgens hem kent Urk veel jonge starters die op zoek zijn naar een woning in eigen dorp: "Soms denk ik weleens: Urk is net een popcornmachine, die aan alle kanten uit z’n voegen barst. De groei zit erin!"

De start van de bouw van de wijk is in de loop van volgend jaar. Dan zal ook begonnen worden met de bouw van de Michiel de Ruyterbrug. Deze verbindt de Zeeheldenwijk met de Polderwijk.

Eerder werd bekend dat ook de Floriade niet ernstig gehinderd wordt door de stikstofproblematiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel