Omniumschool komt op oude locatie Kiekendief

ZEEWOLDE • Do 9 augustus 2018 | 12:52 • Donderdag 9 augustus 2018 | 12:52

De Omniumschool wordt gehuisvest op de oude locatie waar basisschool De Kiekendief zat. De school krijgt vijf jaar de tijd om haar bestaansrecht te bewijzen.

De stichting Omniumscholen krijgt nu zijn gewenste school in Zeewolde. De gemeente had in eerste instantie het verzoek afgewezen. Die voerde aan dat er sprake is van een leerlingenkrimp in het dorp. Daarop stapte de stichting naar de minister en die kwam tot het besluit dat Zeewolde de Omniumschool moet toelaten.

De Omniumschool wil zich onderscheiden met op maat gesneden onderwijs, begeleiding op een peuterspeelzaal en voor- en naschoolse opvang. Kinderen kunnen er al vanaf hun eerste levensjaar terecht en vertrekken pas twintig jaar later.

Wethouder Egge Jan de Jonge beandrukt wel dat de Stichting Omniumscholen alleen een licentie heeft voor basisonderwijs. "Dat betekent dat zij onderwijs mogen aanbieden tot 12 jaar. Ik ben benieuwd of zij met hun nieuwe methode meer uit het kind kunnen halen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel