Ruim 100 geïnteresseerden voor nieuwe school

ZEEWOLDE • Wo 30 januari 2019 | 10:19 • Woensdag 30 januari 2019 | 10:19

Tot nu toe hebben zich 130 geïnteresseerden gemeld bij de nieuwe Omniumschool in Zeewolde. De basisschool, die is gebaseerd op 'Kernonderwijs', een lesmethode die is bedacht door directeur Dorien Kok. Het onderwijs wordt daarbij gebaseerd op de behoefte van elk individueel kind. Daardoor zijn er ook geen vaste lesgroepen meer die zijn gebaseerd op leeftijd.

De Omniumschool komt op de oude locatie van basisschool De Kiekendief aan de Kortsteel in Zeewolde. Dat is tegen de wens van de gemeente, die een nieuwe school ongewenst vindt, omdat er sprake is van een leerlingenkrimp. De minister van Onderwijs bepaalde dat de Omniumschool er toch moest komen.

De Omniumschool wil leerlingen onderdak bieden vanaf de geboorte tot en met het 20ste levensjaar. Daarvan is voorlopig geen sprake, omdat de school alleen een licentie heeft voor basisonderwijs. Woensdagavond is er een informatieavond voor zowel ouders/verzorgers als voor onderwijzers die op de school willen werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel