Omgeving loodsen bedrijventerrein Spelwijk nog niet asbestvrij

SWIFTERBANT • Do 14 februari 2019 | 21:39 • Donderdag 14 februari 2019 | 21:39

Nog altijd liggen er stukjes asbest rond de oude loodsen op bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant. Deze worden volgens wethouder Ton van Amerongen binnenkort weggehaald. Hij zei dat donderdagavond tijdens een vergadering in het gemeentehuis van Dronten in antwoord op vragen van GroenLinks.

De eigenaar van de verwaarloosde loodsen wil de gebouwen renoveren maar de gemeente eiste dat eerst alle asbest in en om de gebouwen verwijderd werd. Na sanering gaf de eigenaar aan dat alle asbest weg was.

Bij een controle door de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek werden alsnog kleine stukjes van het materiaal gevonden aan de achterkant van de gebouwen op een strook gemeentegrond. Pas als ook dit gesaneerd is, mag het verbouwen beginnen.

Bij omwonenden en een aantal gemeenteraadsfracties was bezorgdheid over het aanwezige asbest. Kinderen die op het bedrijventerrein spelen kunnen in aanraking komen met het materiaal. Albert Blijenberg van GroenLinks zei donderdagavond verrast te zijn door de mededeling van de wethouder. Hij heeft er weinig vertrouwen in dat er op korte termijn wat gaat gebeuren. Ook de grote bult troep bij de gebouwen baart de fractie zorgen. Die zal niet snel zijn verdwenen verwacht Blijenberg. Wanneer er weer wordt gesaneerd is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel