Geen asbest meer bij loodsen op bedrijventerrein Spelwijk

SWIFTERBANT • Wo 17 april 2019 | 11:59 • Woensdag 17 april 2019 | 11:59

Bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant is asbestvrij. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de raad. Op het terrein staan verwaarloosde loodsen. De eigenaar wil de gebouwen renoveren maar moest van de gemeente eerst het asbest in en rondom de gebouwen verwijderen.

Omwonenden en raadsfracties maakten zich zorgen over het asbest. Jongeren speelden in de verwaarloosde loodsen en konden makkelijk in aanraking komen met het giftige materiaal. De ondernemer had vorig jaar al beloofd het te verwijderen. Maar bij een controle in februari bleek dat er nog altijd asbest in en rond de oude loodsen lag. Maar dat is nu volgens de gemeente allemaal opgeruimd.

Dat betekent dat de ondernemer nu verder kan met slopen en renoveren. Daarna hoopt de ondernemer er een bedrijf te starten dat plastic kledinghangers recyclet.

Revitalisering Spelwijk
De gemeente gaat nu samen met omwonenden kijken naar het opknappen van industrieterrein Spelwijk. De komende maanden mogen zij aangeven wat zij graag met het gebied willen. Woningbouw is in ieder geval uitgesloten. De gemeente vindt het te duur om het terrein te saneren en alle ondernemers uit te kopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel