Dorpsbelangen Swifterbant: gemeente doe iets aan Spelwijk

DRONTEN • Vr 8 juni 2018 | 0:31 • Vrijdag 8 juni 2018 | 0:31

De politiek in Dronten boog zich donderdagavond wederom over de woningbouw in Swifterbant. Het dorp wil dat de gemeente nu eindelijk haast maakt met de plannen. Heet hangijzer is het verpauperde industrieterrein Spelwijk. Veel inwoners willen dat daar een nieuwe woonwijk wordt gebouwd maar het college van B&W wil dat niet. De reden: het is te duur om het vervuilde terrein te saneren en alle ondernemers uit te kopen. 

Het college heeft daarom zijn zinnen gezet op een stuk terrein aan de zuidkant van Swifterbant. Toch willen verschillende partijen in de raad, waaronder D66 en de PvdA, dat er toch gekeken wordt naar Spelwijk als woningbouwlocatie. Ook Dorpsbelangen Swifterbant wil dat die locatie meegenomen wordt in de huidige plannen.

Volgens Sandra Nobel van Dorpsbelangen vinden veel inwoners de plek verschrikkelijk en is het gevaarlijk vanwege het asbest op het terrein. Er moet volgens de bewoners snel iets gebeuren. Daarom wil Dorpsbelangen dat de woningbouw in Swifterbant Zuid doorgaat maar dat er tegelijkertijd nog eens goed gekeken wordt naar het verpauperde industrieterrein. "We moeten het nu niet overhaasten en een beslissing nemen over Spelwijk, maar juist de tijd nemen om een zorgvuldig plan te maken. Voor ons is dat woningbouw", zegt Sandra Nobel. 

Binnenkort neemt de gemeenteraad een besluit over de woningbouwplannen in Swifterbant. Er lijkt zich een meerderheid af te tekenen binnen de raad voor het plan Zuid maar over Spelwijk zijn er nog veel vragen. Er is dus een kans dat daar toch opnieuw naar gekeken gaat worden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel