Festival ZAND staat in de steigers

ALMERE • Do 17 augustus 2023 | 18:20 • Donderdag 17 augustus 2023 | 18:20

Festival ZAND in Almere staat weer in de steigers voor komend weekeind. Op dit moment wordt het festivalterrein opgebouwd door de organisatie. Naast het hoofdpodium zijn medewerkers druk met het ophangen van videoschermen, de bars langs het terrein worden ingericht en leveranciers rijden af en aan om alle foodstands te bevoorraden. Volgens Sanne Engelmann van de organisatie loopt alles op schema.

Aanstaande zaterdag kunnen zo'n 15.000 bezoekers genieten van artiesten als Antoon, Claude, Davina Michelle, Emma Heesters, Flemming en Kris Kross Amsterdam. Naast het hoofdpodium organiseert radiostation Qmusic het 'foute strandfeest' op het terrein.

Oostenrijkse berghut
"En we hebben dit jaar de Moose Bar", zegt Engelmann. "Dat is toch wel een beetje de winter opzoeken in de zomer op het strand." De bar doet qua uiterlijk denken aan een Oostenrijkse berghut naast de piste.

"Ook daar komen leuke artiesten maar dan wel met een apres-ski vibe", zegt Engelmann. De sfeer zou vergelijkbaar zijn met de populaire 'Oktoberfeste' zoals die in Beieren worden gehouden.

Verbeteringen
Vorig jaar waren er een flink aantal klachten van bezoekers onder meer over de bereikbaarheid van het terrein en parkeergelegenheid. Ook klaagden bezoekers over de lange wachtrijen bij de bars en foodstands. De organisatie vertrouwt er op dat die problemen verleden tijd zijn. "We staan dit jaar sowieso op een nieuw terrein", zegt Sanne Engelmann.

"We zijn een stukje opgeschoven en we staan nu op het nieuwe evenemententerrein van de gemeente. We hebben geluisterd naar alle klachten en die nemen we heel serieus. We hebben extra ingezet op parkeren, de bewegwijzering is heel duidelijk. Er er zijn meer bars en meer foodstands."

Festival Zand opent op zaterdag 19 augustus om 12:00 uur de deuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel