Nieuw strand voor festival ZAND bevalt

ALMERE • Zo 20 augustus 2023 | 16:04 • Zondag 20 augustus 2023 | 16:04

Vijftienduizend bezoekers vierden dit weekend een feestje bij strandfestival ZAND. Op het programma stonden optredens van Nederlandse artiesten en dj's. Het festival was voor het eerst op het nieuwe evenemententerrein op het Almeerderstrand.

De voorgaande edities van ZAND waren allemaal op het strand achter de IJmeerdijk. Het nieuw opgespoten stuk strand parallel aan snelweg A6 is het nieuwe evenemententerrein van de gemeente Almere. "Wij zijn er blij mee", aldus Sanne Engelmann van Tribe Company, het bedrijf dat ZAND organiseert. "De aanrijroute is beter, leveranciers en artiesten kunnen er makkelijker komen en ook weer makkelijker weg." Op het festivalterrein zelf is meer ruimte, dat viel ook de bezoekers op. "Ik moest even wennen toen ik het zag, maar ik heb het naar mijn zin."

Top van Nederland
Artiesten als Flemming, Claude en Davina Michelle verzorgden optredens op het hoofdpodium. Daar werd de avond afgesloten door het dj-trio Kris Kross Amsterdam. "We hebben de top van Nederland hier op onze podia staan", vond Engelmann. "Daar ben ik echt supertrots op." Op het podium dat de naam 'Het foute strandfeest' had gekregen, traden onder andere Partysquad en Marco Schuitmaker op voor een hossende menigte, in de 'Moose Bar' heerste een zomerse après-ski-sfeer.

Waar bezoekers in voorgaande jaren nog veel zwommen in het IJmeer, was dat nu nauwelijks het geval. Aan het strand was blauwalg geconstateerd. "We hebben borden neergezet om mensen te waarschuwen. Geen verbod, maar een advies om niet te zwemmen", aldus Engelmann. Omdat de temperatuur zaterdag niet hoog opliep en er een verkoelend windje stond, was er sowieso niet veel animo om het water in te gaan.

Meer groen
De organisatie denkt al aan de volgend editie van het festival. "Wij denken dat we wel kunnen uitbreiden en hopen op een meerdaags evenement. En het zou leuk zijn als er hier en daar nog een bosje of een boompje op het strand komt. We heten wel ZAND, maar het zou lekker zijn als we iets meer groen hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel