Peter R. de Vries Foundation: ton voor gouden tip over dood Cassandra

ALMERE • Di 10 oktober 2023 | 19:00 • Dinsdag 10 oktober 2023 | 19:00

De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 100.000 euro uit voor de gouden tip over de dood van Cassandra van Schaijk. De Almeerse tiener kwam in 2007 niet thuis na een avond stappen. Een paar weken later werd haar lichaam gevonden in de Noorderplassen. Ondanks het langdurige onderzoek van de politie en de vele media-aandacht, is nooit opgehelderd hoe zij om het leven is gekomen. Kelly de Vries wil, in navolging van haar vader Peter R. de Vries, opnieuw een poging wagen om het mysterie op te lossen.

De foundation zamelt geld in voor onopgeloste misdrijven. Een ton daarvan wordt nu ingezet als tipgeld in de zaak van Cassandra. De beloning gaat naar de persoon die informatie kan aanleveren over een mogelijke dader. Het geld wordt pas uitgekeerd als de informatie leidt tot de aanhouding en definitieve veroordeling van de dader.

Nog eens 10.000 euro voor de telefoon van Cassandra
Naast de ton voor de gouden tip wordt er 10.000 euro uitgeloofd aan de persoon die Cassandra's telefoon kan overhandigen. De Peter R. de Vries Foundation is geïnteresseerd in die telefoon omdat het apparaat nog 'in de lucht was' toen Cassandra waarschijnlijk al was overleden. Volgens de politie gaat het om een Nokia 3510i.

Er zijn geen nieuwe aanwijzingen en Kelly de Vries erkent dat het na 16 jaar niet eenvoudig zal zijn om de zaak alsnog op te lossen. Maar ze hoopt dat het tipgeld getuigen zal overhalen om zich toch te melden.

OM verhoogt beloning
Het Openbaar Ministerie verhoogt de beloning voor de gouden tip naar 30.000 euro. Dat liet het OM dinsdagavond weten in Opsporing Verzocht. Tijdens de uitzending maakte de politie ook het IMEI-nummer van Cassandra's telefoon bekend.

Wat gebeurde er met Cassandra van Schaijk?
Op 23 maart 2007 komt Cassandra na een avondje stappen niet thuis. De 17-jarige tiener was rond 04:00 uur voor het laatst gezien op het busplein in Almere Stad met twee onbekende getinte mannen na een bezoek aan discotheek Eindelijk. Vanaf het busplein ontbreekt elk spoor. Ondanks verschillende zoektochten en aandacht van tv-programma's wordt het meisje niet gevonden. Drie weken na haar vermissing, op 15 april 2007, wordt haar lichaam gevonden in de Noorderplassen. Ze had geen verwondingen. Het blijft onduidelijk wat er met haar is gebeurd.

In april 2008 besteedt misdaadverslaggever Peter R. de Vries aandacht aan de verdwijning en dood van Cassandra. Dat levert achttien tips op. De Telegraaf meldt op 20 september 2008 dat de politie zoekt naar een 25-jarige Almeerder die meer zou weten over de dood van Cassandra. Inmiddels is het dan bijna anderhalf jaar geleden dat Cassandra verdween en nog steeds is er geen duidelijkheid over haar dood.

Lees ook: Familie Cassandra van Schaijk: ooit wordt het opgelost!

Op dinsdag 4 juli 2013, ruim zes jaar nadat Cassandra verdween, wordt het onderzoek naar haar dood heropend. Justitie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die de zaak kan oplossen. Op meerdere manieren wordt er gezocht naar een antwoord. Na het heropenen van de zaak komen er tachtig nieuwe tips binnen in de zaak. De zaak wordt in meerdere tv-programma's behandeld en de politie blijft onderzoek doen. Maar ondanks alle inspanningen en uitzendingen, blijft zestien jaar na haar dood nog steeds de vraag wat er met Cassandra gebeurd is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel