Familie Cassandra van Schaijk: ooit wordt het opgelost!

ALMERE • Di 10 oktober 2023 | 19:02 • Dinsdag 10 oktober 2023 | 19:02

De familie van Cassandra van Schaijk is er zeker van dat het mysterie rond de dood van de tiener ooit wordt opgelost. Vader Ben en broer Benny van Schaijk hebben hun hoop nu gericht op de Peter R. de Vries Foundation, die 100.000 euro uitlooft voor de gouden tip. Maar ook als dat niets oplevert, dan gaat de zoektocht naar het ware verhaal door, zo stelt broer Benny. "Opgeven? Dat nooit!"

De 17-jarige Cassandra van Schaijk uit Almere kwam in 2007 niet thuis na het stappen. Een paar weken later werd haar lichaam aangetroffen in de Noorderplassen. Ondanks uitgebreid en jarenlang politieonderzoek is nooit duidelijk geworden wat er met haar is gebeurd.

Vader Ben van Schaijk mist zijn dochter nog elke dag. "De lach, haar stem, haar doen en laten. Continu zit het in je gedachten." Hij heeft geen antwoord op de vraag hoe zijn leven zou veranderen als alsnog duidelijk wordt wat er precies met zijn dochter is gebeurd. "Tuurlijk geeft het me heel veel rust, maar hoe ik me daarna ga voelen, dat durf ik niet te zeggen. Maar wel heel veel rust."

Lees ook: Peter R. de Vries Foundation: ton voor gouden tip over dood Cassandra

Broer Benny is blij dat de aandacht voor zijn zus nog niet verdwenen is. "Ik denk wel dat het ooit opgelost gaat worden", zegt hij. "Ik hoop snel. Nu zeker weer met de nieuwe media-aandacht."

In 2008 besteedde misdaadverslaggever Peter R. de Vries aandacht aan de zaak, maar ook hem lukte het toen niet om opheldering te krijgen. In navolging van haar overleden vader wil Kelly de Vries nu opnieuw een poging doen om het op te lossen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel