NET5 zendt documentaire uit over cold case Cassandra van Schaijk

ALMERE • Vr 22 maart 2024 | 11:58 • Vrijdag 22 maart 2024 | 11:58

Op NET5 is zaterdag om 22.00 uur een documentaire te zien over de Almeerse Cassandra van Schaijk. In 2007 werd haar ontzielde lichaam gevonden, maar de zaak is tot op heden niet opgelost.

Cassandra raakte na een avond stappen in een discotheek in Almere Stad vermist. Een aantal weken later werd haar lichaam gevonden in de Noorderplassen. Nu, 17 jaar later, is er nog steeds niet duidelijk wat er precies met haar gebeurd is.

Gouden tip
De Peter R. de Vries Foundation looft 100.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van de dood van Cassandra. Ook wordt er 10.000 euro uitgeloofd aan de persoon die haar vermiste telefoon kan overhandigen. De gouden tip moet vóór 10 april 2024 bij de Foundation ingediend zijn om in aanmerking te komen voor deze bedragen

Er is de laatste tijd weer veel belangstelling voor de zaak. Dit komt mede door de beloningen die worden gegeven, maar ook is er vorig jaar een boek verschenen over de dood van Cassandra. Twee weken geleden was er aandacht voor de moordzaak tijdens een wedstrijd van Almere City.

Wat gebeurde er met Cassandra van Schaijk?
Op 23 maart 2007 komt Cassandra na een avondje stappen niet thuis. De 17-jarige tiener was rond 04:00 uur voor het laatst gezien op het busplein in Almere Stad met twee onbekende getinte mannen na een bezoek aan discotheek Eindelijk. Vanaf het busplein ontbreekt elk spoor.

Ondanks verschillende zoektochten en aandacht van tv-programma's wordt het meisje niet gevonden. Drie weken na haar vermissing, op 14 april 2007, wordt haar lichaam gevonden in de Noorderplassen. Ze had geen verwondingen. Het blijft onduidelijk wat er met haar is gebeurd.

In april 2008 besteedt misdaadverslaggever Peter R. de Vries aandacht aan de verdwijning en dood van Cassandra. Dat levert achttien tips op. De Telegraaf meldt op 20 september 2008 dat de politie zoekt naar een 25-jarige Almeerder die meer zou weten over de dood van Cassandra. Inmiddels is het dan bijna anderhalf jaar geleden dat Cassandra verdween en nog steeds is er geen duidelijkheid over haar dood.

Lees ook: Familie Cassandra van Schaijk: ooit wordt het opgelost!

Op dinsdag 4 juli 2013, ruim zes jaar nadat Cassandra verdween, wordt het onderzoek naar haar dood heropend. Justitie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die de zaak kan oplossen. Op meerdere manieren wordt er gezocht naar een antwoord.

Na het heropenen van de zaak komen er tachtig nieuwe tips binnen in de zaak. De zaak wordt in meerdere tv-programma's behandeld en de politie blijft onderzoek doen. Maar ondanks alle inspanningen en uitzendingen, blijft zestien jaar na haar dood nog steeds de vraag wat er met Cassandra gebeurd is.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel