Tip over telefoon in coldcasezaak Cassandra (17), brandweer duikt bij Noorderplassen

ALMERE • Ma 25 maart 2024 | 14:22 • Maandag 25 maart 2024 | 14:22

De brandweer heeft afgelopen maand in opdracht van de recherche gedoken in water in de buurt van de Noorderplassen, nadat er een tip binnen was gekomen over de vondst van een telefoon. Mogelijk zou die te maken hebben met de dood van de Almeerse Cassandra van Schaijk in 2007, deze week 17 jaar geleden.

De zoekactie vond plaats tijdens een duikoefening van de brandweer. Er is niets aangetroffen. Binnenkort is er op een andere plek een nieuwe duik gepland.

Ruim 17 jaar na de vermissing van de Almeerse Cassandra van Schaijk krijgt de politie nog steeds tips binnen. De afgelopen maanden zijn er alleen al 65 tips binnengekomen. Dat laat Folkert van Dekken, de teamleider van de recherche die de zaak onderzoekt, weten. "Sommige daarvan gingen over dingen die we al eerder hadden gehoord, andere tips waren nieuw."

Afgelopen weekend, na het uitzenden van een documentaire over de zaak, kwamen daar weer 4 tips bij. De recherche laat weten dat het gaat om meedenktips: "Mensen die zeggen: ‘Heb je daar al aan gedacht?’ We zijn natuurlijk blij met alle stukjes informatie die mensen ons geven."

Vermist na avond stappen
Cassandra van Schaijk raakte in de nacht van 23 op 24 maart 2007 na een avond stappen in een discotheek in Almere Stad vermist. Een aantal weken later werd haar lichaam gevonden in de Noorderplassen. Nu, zeventien jaar later, is er nog steeds niet duidelijk wat er precies met haar gebeurd is.

Er is de laatste tijd veel belangstelling voor de zaak. Dit komt mede doordat de Peter R. de Vries Foundation een beloning van 100.000 euro beschikbaar heeft voor de persoon met de gouden tip die leidt naar de oplossing van de dood van Cassandra.

Lees ook: Peter R. de Vries Foundation: ton voor gouden tip over dood Cassandra

Ook is er 10.000 euro uitgeloofd aan de persoon die haar telefoon kan overhandigen. De tip moet wel vóór 10 april 2024 bij de Foundation ingediend zijn om in aanmerking te komen voor deze bedragen.

Verder is er dus de documentaire die is uitgezonden op NET 5. Die wordt komende zaterdag uitgezonden door Omroep Flevoland. Er is vorig jaar ook een boek verschenen over de dood van Cassandra en onlangs was er aandacht voor de moordzaak tijdens een wedstrijd van Almere City.

Beloning OM
De termijn voor het tipgeld van de Peter R. de Vries foundation verloopt binnenkort, maar de recherche laat weten dat het Openbaar Ministerie ook nog steeds een beloning heeft klaarstaan voor de gouden tip. "Dat is 30.000 euro, en daar staat geen einddatum voor. Elke vorm van informatie die wordt gedeeld is waardevol."

Dit verhaal is gemaakt door Paul Koster. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel