Flevo Boys wint van directe concurrent DETO

EMMELOORD • Za 3 februari 2018 | 16:54 • Zaterdag 3 februari 2018 | 16:54
Flevo Boys heeft na een zwaar bevochten wedstrijd de koppositie in de eerste klasse verstevigd. De ploeg van trainer Inne Schotanus won met 4-1 van de directe concurrent DETO.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg de club uit Vriezenveen de eerste kans, maar de kopbal van Kevin Aman belandde op de lat. Een minuut later kreeg Flevo Boys een penalty mee. Deze werd door Aron Strengholt binnengeschoten.

In de negende minuut kon DETO toch weer op gelijke hoogte komen. Een voorzet van Aman kon vrij worden ingekopt door Kevin Peppels. 1-1. DETO leek in de eerste helft de betere partij te zijn, maar toch kwam Flevo Boys voor de tweede keer op voorsprong. Een kopbal van Bjorn Adams komt via de paal in het doel.

Tweede gele kaart
In de zestigste minuut kwam Flevo Boys op een 3-1 voorsprong door een lobbal van Madih Doufikar. Daarna werd de wedstrijd onvriendelijker. Een kwartier voor tijd kreeg Roelof Strikwerda zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest Flevo Boys verder met tien man. Desondanks wist de ploeg van trainer Schotanus de score uit te bouwen naar 4-1 door een doelpunt van Frank Post.