Flevo Boys boekt moeizame overwinning op Broekster Boys

EMMELOORD • Za 2 maart 2024 | 19:52 • Zaterdag 2 maart 2024 | 19:52

De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag goede zaken gedaan in de 1e klasse I. De Emmeloorders waren op eigen veld met 4-1 te sterk voor Broekster Boys uit Damwâld. Het was een moeizame overwinning, want bij de rust stond er tegen de verhouding in nog een 1-1 gelijke stand op het scorebord.

Flevo Boys snel op voorsprong
Flevo Boys begon sterk aan het duel. Dit leverde na acht minuten de openingstreffer op. Op aangeven van Gianni Gieskens kon Jelmer Dijkman de bal in de linker hoek schieten. De Emmeloorders kregen daarna nog diverse mogelijkheden om verder uit te lopen, maar deze kansen werden niet verzilverd. Op slag van rust komt Broekster Boys dan tegen de verhouding in langszij. Bauke Jan Douma tekent voor de Friese gelijkmaker.

Na 78 minuten is de ban gebroken
Na de pauze is het wedstrijdbeeld hetzelfde. Flevo Boys creëert kansen, maar weet maar steeds niet te scoren. Tot de 78e minuut. Thom Bos geeft een lange bal achter de Friese verdediging. Het is Johan Tiems die deze keer alleen voor de keeper niet faalt. Hij zet Flevo Boys op voorsprong. Daarna is de ban gebroken en bepalen Gianni Gieskens en Jelle de Boer bepalen de eindstand op 4-1.

Flevo Boys blijft door de winst goed meedoen in de eerste klasse I. De Emmeloorders staan met 34 punten uit 15 duels op de derde plaats. De ranglijst wordt aangevoerd door d’Olde Veste dat 38 punten heeft. ONS Sneek staat met 37 punten op de tweede plaats.