Flevo Boys morst punten in slotfase maar blijft koploper

EMMELOORD • Za 4 november 2023 | 19:48 • Zaterdag 4 november 2023 | 19:48

De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag in de eerste klasse gelijk gespeeld tegen ONS uit Sneek. De ploegen hielden elkaar met 2-2 in evenwicht. Bij de rust stond er een 1-1 gelijke stand op het scorebord.

Koploper Flevo Boys kwam in de 22e minuut op voorsprong. Younes El Ghamarti tekende, op aangeven van Frits Dantuma, met een schuiver in de korte hoek voor de openingstreffer. Vlak voor rust kwamen de Friezen, de nummer drie uit de competitie, langszij. Spits Ruben Eijzenga mocht vrij combineren in de zestienmeter en de bal in de hoek schieten.

Na de pauze kreeg aanvoerder Frits Dantuma een rode kaart voor een onbesuisde aktie. Toch wisten de Emmeloorders met tien man op voorsprong te komen. Een snelle aanval 76e minuut werd uiteindelijk afgerond door Wouter van der Velden.

In de slotfase wisten de Friezen alsnog de gelijkmaker te forceren. Uit een hoekschop diep in blessuretijd kon Geoffrey Eekhof helemaal vrij de gelijkmaker binnen koppen.

Ondanks het puntverlies blijft Flevo Boys koploper. De Emmeloorders gaan volgende week in Steenwijk op bezoek bij d’Olde Veste.