Flevo Boys overklast Blauw Wit '34 met 6-1

EMMELOORD • Za 25 november 2023 | 20:34 • Zaterdag 25 november 2023 | 20:34

De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag een competitieduel in de 1e klasse I gewonnen. De Emmeloorders waren voor eigen publiek met 6-1 veel te sterk voor Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. Bij de rust ging de ploeg van trainer Arjen Postma al met 4-1 aan de leiding.

De thuisploeg kende een droomstart. Binnen een minuut kon Younes el Ghamarti na een mooie actie de 1-0 al binnen schieten. De aanvaller moest kort daarna met vermoedelijk een hamstringblessure geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Aran Nijboer.

Voorsprong
Na iets meer dan een kwartier kan Flevo Boys de voorsprong verdubbelen via Johan Tiems. In de 26e minuut scoren de Friezen de aansluitingstreffer. Een voorzet van de rechterkant wordt binnengewerkt door Floris Boonstra.

Op slag van rust nemen de Emmeloorders met twee treffers van Aran Nijboer definitief afstand van de Leeuwarders.

Hattrick compleet
Zes minuten na de pauze maakt Aran Nijboer zijn hattrick compleet. Uiterst koel kapt hij een tegenstander uit en verschalkt hij de keeper. Invaller Gianni Gieskens bepaalt met een geplaatst schot van twintig meter de eindstand op 6-1.

Door de overwinning stijgen de Emmeloorders naar de tweede plaats en blijven ze meedoen om de koppositie in de 1e klasse I.