Flevolandse vrouwen maken kans op VIVA400-prijs

FLEVOLAND • Ma 11 november 2019 | 15:00 • Maandag 11 november 2019 | 15:00

De VIVA400 is een lijst van 400 vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. Dit jaar staan er vier Flevolandse vrouwen op de lijst. Suzan de Jongste uit Dronten en Veerle Vrindts uit Almere zijn in twee verschillende categorieën genomineerd.

Suzan de Jongste is nog maar 21 jaar oud, maar runt nu al drie succesvolle bedrijven: stropdassenmerk Stropz, sieradenmerk Monaco Blue en ZJ Advies B.V., een juridisch en fiscaal adviesbedrijf. Suzan wil andere (jonge) vrouwen inspireren om ook te gaan ondernemen en hun dromen waar te maken.

Veerle Vrindts (32) is genomineerd in de categorie Wereldverbeteraars. Ze begon tijdens haar studie sociale psychologie in Amsterdam een initiatief om vegan eten leuk, lekker en makkelijk te maken. Daarvoor startte ze een food festival. Dat liep volledig uit de hand, want uit heel Nederland kwamen geïnteresseerden. Het evenement was voor Veerle één van de tekenen dat Nederland veel meer focus nodig heeft op veganistische initiatieven. Ondertussen runt Veerle het succesvolle ProVeg International.

Deel artikel