Swifterbant 16 oktober 2017
Veldrijdster Manon Bakker uit Swifterbant is door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd om komende zondag mee te doen aan een wereldbekerwedstrijd in het Belgische Koksijde. Dat bevestigt secretaris Jantienus Warners. De veldrijdster gaf vorige maand aan dat ze nog dit jaar wil doorbreken. Door een val en een hersenschudding kende Bakker een moeilijke voorbereiding, maar ze is op tijd weer fit voor het nieuwe seizoen. Bakker deed twee weken geleden al mee met de Superprestige in het Drentse Gieten.  Volgens bondscoach De Knegt reist de Nederlandse delegatie af naar België met ' misschien wel de sterkste selectie ooit '.
Almere 16 oktober 2017
Almere City FC heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Ajax verloren. De koploper van de Jupiler League was met 3-0 te sterk voor de Almeerders. Bij rust leidden de Amsterdamse talenten al met 2-0 dankzij goals van Mateo Cassierra en Vaclav Cerny. In de tweede helft bepaalde Noussair Mazraoui de eindstand op 3-0. Komende vrijdag komt Almere City FC opnieuw in actie. Dan speelt de ploeg van Jack de Gier een thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Wedstrijdverloop: 93. Einde wedstrijd Jong Ajax wint met 3-0  90. Volley Cassierra gaat net over  88. Fraaie safe van City doelman Kramer op de inzet van Cassierra 83. Schot van invaller Flemming zeilt diagonaal over de goal van Almere City FC.  77. Kvida komt in de ploeg voor aanvoerder Kees van Buuren bij Almere City FC.  71. Schot van Dennis Johnsen door Kramer tot corner verwerkt  63. Rijsdijk komt bij Almere in de ploeg voor Telfer  62. Almere City topscorer Arsenio Valpoort is sneller dan zijn tegenstander, maar stuit van dichtbij op keeper Norbert Alblas  58. Zeefuik is dichtbij de 4-0 maar zijn harde schot gaat net over.   57. Fraaie poging van Ahannach: zijn stift van afstand gaat net naast de goal van de thuisploeg.   53. Goal Jong Ajax: Noussair Mazraoui mag een voorzet van Johnsen vanaf links van dichtbij binnentikken : 3-0   50. Anass Ahannach komt bij Almere City FC binnen de lijnen voor Vaarnold.  45. Vaclav Cherny maakt op slag van rust de 2-0 met een harde schuiver vanaf de rand van de zestien.  Almere City trainer Jack de Gier is woest, want in zijn ogen zat de eerste helft er op. Er zou geen extra tijd worden bijgetrokken, maar Bax liet nog doorspelen en Jong Ajax maakt de 2-0.    44. Geel voor Mitchell Dijks van Jong Ajax 41. Schot van Mitchell Dijks, gekeerd door Chiel Kramer  38. Ajax is gevaarlijk via de snelle rechtsback Zeefuik, maar het gevaar wordt in de kiem gesmoord. 36. Schitterende aanval van Almere City FC. Na fraai combinatiespel mag Telfer voorgeven, maar Valpoort kan de bal net niet binnenwerken.  31. Hard schot van Archille Vaarnold gekeerd door Jong Ajax keeper Norbert Alblas.  26. Schot van Eiting verdwijnt net naast de goal van Almere City FC  20. Goal Jong Ajax: Mateo Casseirra breekt op schitterende wijze de wedstrijd open: 1-0 Hij krult de bal schitterend binnen.  19. Razend snel uitgevoerde counter Jong Ajax: schot van Cerny is een prooi voor Kramer. 15. Almere City speelt uiterst compact met de linies zeer dicht op elkaar 6. Eerste gevaar namens de thuisploeg: Mazraoui mag een aantal Almeerders passeren, maar zijn voorzet gaat voorlangs.  1. We zijn begonnen op De Toekomst   Opsteling Almere City FC:  Kramer, Van Buuren, Mirani, Mac-Intosch,Owusu, Salasiwa, Telfer, Walian, Vaarnold, Van der Heijden, Valpoort     Wissels: Kvida, Rijsdijk, Blackson, Van der Water, Pistoor, Grim, Ahannach, Tadmine
Dronten 16 oktober 2017
Kayleigh Heerikhuisen uit Dronten doet samen met vijf andere judoka's op eigen kracht mee aan het WK voor sporters met een verstandelijke beperking. Ze kregen van de judobond te horen dat de bond geen team ondersteunt voor het WK aangepast judo. Een groep deelnemers legde zich daar niet bij neer en besloot om individueel in te schrijven voor het toernooi in Keulen. De wedstrijdorganisatie (INAS-FID) keurde het plan goed en zo kunnen de sporters toch in actie komen tijdens het WK. De judoka's en begeleiding zoeken nog sponsors om alles te kunnen betalen. De judobond geeft geen geld, dus moeten de sporters zelf alles betalen. Het gaat dan om bijvoorbeeld de kleding en reis- en verblijfskosten. Heerikhuisen komt komende zondag in actie tijdens het WK in Keulen.
Almere 16 oktober 2017
De politie onderzoekt een incident na de eredivisiewedstrijd zondagmiddag tussen VVV-Venlo en PSV. Daarbij werden donkere PSV-spelers, onder wie Joshua Brenet uit Almere, op racistische wijze uitgescholden toen ze het veld verlieten. Ook klonken er oerwoudgeluiden toen de bezoekende ploeg via de trap in stadion De Koel naar de catacomben liep. Op een filmpje van Omroep Brabant is te horen wat de PSV-voetballers naar hun hoofd geslingerd kregen. Op basis van berichten in de media is de politie een onderzoek gestart. "Deze beelden zijn van dusdanige aard dat politie en Openbaar Ministerie een onderzoek gerechtvaardigd vinden. Uit het onderzoek zal moeten blijken of sprake is van een strafbaar feit en wie daarvoor verantwoordelijk is'", liet de politie weten. Het bestuur van VVV-Venlo veroordeelde het wangedrag van enkele toeschouwers al scherp. "Deze walgelijke racistische geluiden horen niet thuis in een voetbalstadion en staan haaks op de kernwaarden van onze club. We zullen er alles aan doen om de daders te achterhalen en passende maatregelen tegen hen te treffen", liet algemeen directeur Marco Bogers weten. VVV-Venlo kondigde aan aangifte te doen bij de politie. Bogers heeft inmiddels namens zijn club excuses aangeboden aan PSV voor het "onacceptabele gedrag van de betreffende mensen''.
Almere 15 oktober 2017
De mannen van De Almeerse Hockey Club hebben het thuisduel met Rotterdam verloren. Op sportpark Klein Brandt werd het 0-1, door een doelpunt van de Brit Simon Egerton. Hij scoorde in het eerste kwart. De Almeerders wachten door de nederlaag nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Met 1 punt uit 7 wedstrijden staat De Almeerse op een gedeelde laatste plek in de hoofdklasse, samen met HDM.
Lelystad 15 oktober 2017
Atleet Willem Landman uit Lelystad is op het Nederlands Kampioenschap marathon in Amsterdam tweede geworden in de categorie 75+. De vrijdag 80 jaar geworden Lelystedeling liep de marathon in een tijd van 4 uur, 3 minuten en 57 seconden. Landman was tevreden met die tijd, want hij hoopte rond de 4 uur te finishen. Afgelopen week baalde hij nog, omdat hij van de Atletiekunie niet in de categorie 80+ van start mocht gaan. De bond schrapte die categorie, omdat er te weinig deelnemers voor waren. Wel liep hij vijf Nederlandse records in de categorie 80+. Landman verbrak de oude tijden op de 15, 20, 21, 30 en 42 kilometer. Of Landman volgend jaar nog doorgaat, is de vraag. Zijn vrouw ziet hem het liefst stoppen nu hij 80 jaar oud is. "Ik ga het proberen", zegt Landman daarover.
ASV Dronten kansloos tegen SVZW
Realistisch beeld George. Ik snap dan ook niet dat ik overal terug kon lezen dat asv Dronten bij de eerste vijf zou eindigen dit jaar. We hebben inderdaad een paar sterke tegenstanders gehad, maar ...
ASV Dronten kansloos tegen SVZW
Merkwaardige reactie op een simpele vraag: welke spelers zou je dan opstellen als er geen vriendjespolitiek was? Wat jij nu doet Gerrit is precies wat jij een ander verwijt: het niet benoemen.
Jong Ajax met 3-0 te sterk voor Almere City FC
City kampioen!
City FC wil stunten tegen Jong Ajax
City kampioen!
PSV-speler Brenet racistisch bejegend in Venlo
Dit was al in het landelijke nieuws, geen toegevoegde waarde hier.
PSV-speler Brenet racistisch bejegend in Venlo
Mensen mensen we zijn echt niet verschillend hoor. Het enig verschil is dat tussen verstandige en onverstandige mensen. Vul maar in waar jij staat.
City FC wil stunten tegen Jong Ajax
Denk een simpele 1_3
PSV-speler Brenet racistisch bejegend in Venlo
Als alle partijen onderling dezelfde soort scheldkanonnade erop nahoudt vind ik dat het racistische element daaruit gewoon verdwijnt. Want inderdaad ze doen het allemaal dus er is geen exclusivitei...
PSV-speler Brenet racistisch bejegend in Venlo
Zo naief kunt u niet zijn. Op deze manier kun je alles goedpraten.
PSV-speler Brenet racistisch bejegend in Venlo
@Willemsen Het welbekende '****** neger' is vast ook tegen de witte spelers op de trap gericht? Stop eens met het ontkennen dat er in Nederland gewoon een grote groep racisten rondlopen. ...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer