Urk 22 februari 2018
De voetballers van SV Urk gaan zaterdagmiddag op bezoek bij NSC Nijkerk, dat op de één-na-laatste plaats staat van de Hoofdklasse B. De Urkers zijn door de goede resulaten van de afgelopen periode inmiddels opgeklommen naar de 8e plaats van de ranglijst De ploeg wil de goede resultaten van de afgelopen week doortrekken: vorige week zaterdag werd thuis verrassend met 3-0 gewonnen van koploper SC Genemuiden en afgelopen dinsdag was de ploeg in het bekertoernooi met 5-0 veel te sterk voor eersteklasser VV Groningen. Volgens SV Urk trainer Richard Karrenbelt is een zege tegen NSC Nijkerk absoluut geen vanzelfsprekendheid: “In deze klasse is niks normaal. Je zult iedere week keihard moeten werken voor de punten. Als je even wat minder bent, kun je geslacht worden”, aldus de oefenmeester.
Almere 22 februari 2018
Almere City FC trainer Jack de Gier kan vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen MVV geen beroep doen op zijn aanvoerder Tom Overtoom. De middenvelder kampt met de naweeën van een griepje. De Almeerders City FC stegen vorige week na de 2-0 zege op Go Ahead Eagles naar de 7e plek van de Jupiler League. MVV won vorige week op eigen veld verrassend van NEC en staat op de 13e plek van de ranglijst. De afgelopen 12 seizoenen wist Almere City FC nog nooit te winnen in stadion De Geusselt: 5 keer wisten de Almeerders gelijk te spelen en 7x werd er verloren van de Limburgers.
Almere 21 februari 2018
Kunstschaatster Niki Wories wil komend weekeinde in Den Haag haar 4e nationale titel op rij in de wacht slepen. De Almeerse zegt in goede vorm te zijn om haar titel van vorig jaar te prolongeren op De Uithof. Wories, die voor haar sport woont en traint in Canada, is torenhoog favoriet voor het goud in Den Haag. Ze begint vrijdag aan het NK met de korte kür, zaterdag volgt de lange kür. Wories wist zich niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Pyeong Chang en vindt het daarom best moeilijk om naar de Spelen te kijken momenteel: “Ik kijk met een dubbel gevoel. Het doet soms best wel even pijn: je ziet meiden die je hebt verslagen, maar niet hebt verslagen op het juiste moment. Gelukkig zijn er over 4 jaar nieuwe Olympische Spelen”, aldus de Almeerse.
Flevoland 20 februari 2018
Hoofdklasser SV Urk en eersteklasser Flevo Boys uit Emmeloord zijn een ronde verder in het bekertoernooi. In de districtsbeker won Urk met 5-0 van eersteklasser VV Groningen. De Emmeloorders waren met 3-1 maar net te sterk voor derdeklasser Mamio uit Groningen. Pas in de laatste paar minuten scoorde Flevo Boys via een vrije trap van Madih Doufikar de 2-1 en in de laatste minuut maakte Aron Strengholt een strafschop. Beide Flevolandse ploegen staan nu in de achtste finale.
Almere 20 februari 2018
De 18-jarige Almeerse shorttracker Melle van 't Wout mag niet naar het WK voor junioren. De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft hem niet geselecteerd voor het toernooi dat van 2 t/m 4 maart wordt verreden in Polen. Van 't Wout traint bij het regionaal trainingscentrum in Utrecht, samen met zijn één jaar jongere broertje Jelle. De specialiteit van de 18-jarige ligt op de 500 en 1500 meter. Hij hoopt in 2022 mee te kunnen doen met de Olympische Spelen in Beijing.
Biddinghuizen 19 februari 2018
Schaatser Michel Mulder uit Zwolle is maandagavond als eerste geëindigd op de 160 meter tijdens het NK Korte baan op Flevonice bij Biddinghuizen. Het NK is voor de Olympisch kampioen van 2014 op de 500 meter een groot contrast. Dit jaar plaatste Mulder zich niet voor de Spelen en reed zijn wedstrijd op het kunstijs van Flevonice.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer