advertentie
Dronten 22 mei 2017
De vrouwen van Golf Residentie Dronten zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse (27 holes). De ploeg won afgelopen weekend de promotiewedstrijd met 12-6 van Efteling Golf.  De ploeg uit Dronten trekt daarmee de goede lijn van de afgelopen jaren door. De vrouwen werden vorig jaar namelijk nog kampioen van de tweede klasse en ze stomen dus nu direct door naar het hoogste niveau. De competitie in de hoofdklasse (27 holes) begint volgend jaar april.
Emmeloord 21 mei 2017
Huisarts Jan van Faassen wil tijdens het evenement  Alpe d'HuZes de beroemde Franse berg zes keer beklimmen. De Emmeloorder wordt dit jaar zestig jaar. Hij wil voor elk decennium één keer de berg op fietsen. Van Faassen doet op 1 juni samen met zijn tweelingbroer mee aan het evenement dat geld wil ophalen voor de bestrijding van kanker.   De Emmeloorder is niet de enige deelnemer uit onze provincie. Ruim honderd Flevolanders doen dit jaar mee aan de Alpe d'HuZes. Omroep Flevoland doet vanaf 1 juni verslag vanaf de Franse berg.
Almere 21 mei 2017
De damesploeg van de Almeerse Hockey Club heeft zondagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In eigen huis was de ploeg van Dider Meijer met 2-1 te sterk voor Ring Pass uit Delft. Bij rust keken de Almeerse dames nog tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede helft boog de ploeg via treffers van Lucca van der Hoorn en Yvette Willems de achterstand om in een 2-1 zege. Door de overwinning eindigt Almeerse Hockey Club op de zevende plaats van de Overgangsklasse.
advertentie
advertentie
Dronten 21 mei 2017
Ruim duizend deelnemers doen zondag mee aan de Dronterlandrun. Het zijn deelnemers uit heel het land die naar het sportpark van ASVD zijn gekomen. De Dronterlandrun is een survival-evenement met hindernissen. Deelnemers moeten bijvoorbeeld onder bruggen door en door water heen. Het is de vierde keer dat de run in het dorp wordt gehouden. Er doen recreanten en wedstrijdlopers mee. De wedstrijd telt mee voor de landelijke competitie.
Lelystad 21 mei 2017
Voetbalclub vv Unicum is slecht begonnen aan de nacompetitie. De tweedeklasser uit Lelystad verloor zaterdagmiddag in Nijmegen met 4-1 van derdeklasser vv Keizerstad.  Bij rust leidde vv Keizerstad nog met 2-1. In de laatste 8 minuten van de wedstrijd wisten de Nijmegenaren nog 2x te scoren, waardoor  Unicum uiteindelijk met 4-1 verloor.  Komende dinsdag volgt de return in Lelystad. Unicum moet met 3-0 winnen om degradatie naar de derde klasse te voorkomen.
Almere 20 mei 2017
Voetballer Danny Holla van PEC Zwolle speelt de komende drie seizoenen voor FC Twente. De oud-Almeerder kon transfervrij vertrekken bij de Zwolse eredivisionist. Holla speelde vanaf 2014 bij Brighton & Hove Albion dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. Nadat hij daar op een zijspoor was beland sloot hij zich aan het begin van dit seizoen op amateurbasis aan bij PEC Zwolle. Dat ging zo goed dat hij na de winterstop werd beloond met een profcontract. Zwolle wilde graag verder met de middenvelder maar Holla gaf de voorkeur aan een langdurige verbintenis in Enschede.  In het verleden kwam Holla ook uit voor FC Groningen, FC Zwolle, VVV Venlo. In zijn jeugd speelde hij voor SC Buitenboys en FC Omniworld in Almere.
Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse
Haal het Van Ankeren maar op en vaar met Van Oostrum wind naar de 3e klasse, waar aan de Van Dijk kan worden aangemeerd bij de competitie met SV Batavia. Zo hebben we toch weer een stadsderby.
Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse
Geloof er niets van! Ook erg lullig om de trainer van SVL zo neer te zetten! Getuigt van weinig respect!
Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse
Misschien de weigering van jeugdige spelers wat minder toespitsen op etniciteit en ons kent ons gevoelens! Dit komt ten goede aan de uiteindelijke kwaliteit in het eerste.
Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse
Geloof er helemaal niets van! Hiermee zet je niet alleen Unicum voor schut maar ook, en misschien wel juist, de trainer van sv Lelystad'67.
Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse
Wat een geklaag allemaal, uit ervaring bij 2 van de 3 voetbalverenigingen weet ik dat er overal wel wat is. Het nadeel hiervan is dat er een verdeel- en heers cultuur is. Bevalt de ene club niet of...
Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse
Jan heb toch het idee dat Henk n svl er is dus niet naar anderen wijzen
Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse
Broodje aap verhaal klopt werkelijk niks van maar de gepasseerde speler heeft gelukkig zaterdag het gelijk van de trainers bewezen want hij bakte dr niks van
Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse
Goedemorgen "opvallend", Was jij erbij toen de SVL trainer dat aanbod deed??? ik denk het namelijk niet want dan had je wel geweten dat de russtand 0-0 was....
Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse
inderdaad overdreven. degraderen en dan over een andere voetbalclub klagen. omgekeerde wereld....
Huisarts wil Alpe d'Huez zes keer beklimmen
Zucht.... Wordt toch eens wakker... je fiets enkel voor vakantiegeld directeur, want is al jaren bekend dat maar 0,2% geïnvesteerd wordt in onderzoek. Maar goed, zal wel persoonlijk pui...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer