advertentie
Almere 28 maart 2017
Voetbalclub Almere City FC is trots op hun voormalig trainer Fred Grim, die dinsdagavond als bondscoach op de bank zat bij de oefeninterland Nederland-Italië. In de wedstrijd ging Oranje overigens met 1-2 onderuit tegen Italië.  Fred Grim was van 2012 tot 2016 hoofdtrainer van Almere City FC. Hij mocht Oranje voor één keer leiden, nadat Danny Blind was ontslagen. Een uniek moment voor de oud-keeper en trainer. Algemeen directeur John Bes van Almere City FC stelde dat Fred Grim vooral moest genieten van het moment. Ook zijn zoon Mike Grim, op dit moment keeper bij de Almeerse club, reageerde trots. "Ik hoop dat hij een mooi resultaat neerzet. Ik ben er vanavond in ieder geval bij". Ook zijn voormalig assistent-trainer Marco Heering vond het bijzonder dat Grim dinsdagavond de bondscoach was. "Ook al is de aanleiding niet zo leuk, omdat Danny Blind een goede vriend van hem is", aldus Heering.
Almere 28 maart 2017
Schaatser Brian Proost uit Almere kreeg dinsdag een warm onthaal bij zijn werkgever Lunchroom Tante Truus. Zijn collega's stonden klaar om hem te feliciteren met zijn gouden medailles.  Proost won vorige week twee keer goud tijdens de Special Olympics, een internationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. In totaal kwamen er in Schladming en Graz zeven Almeerders in actie op de onderdelen schaatsen en skiën. De Almeerders pakten in totaal 13 medailles tijdens de Special Olympics.
Almere 27 maart 2017
Oud-profvoetballer Mitchell Kappenberg uit Almere speelt volgend seizoen bij voetbalvereniging Unicum in Lelystad. De voormalig speler van Almere City FC vertrekt aan het einde van het seizoen bij hoofdklasser Ter Leede uit Sassenheim omdat die club gaat bezuinigen. Kappenberg wordt door Unicum geholpen met het opzetten van een eigen glazenwassersbedrijfje. Hij wordt bij de tweedeklasser uit Lelystad herenigd met zijn oud-ploeggenoot Cees Toet en met coach Edwin van Ankeren, die bij Almere City FC in het verleden werkzaam was als assistent-trainer.  Tussen 2007 en 2010 speelde Kappenberg bij Almere City FC. Daarna ging hij aan de slag bij de topamateurs van HHC Hardenberg. Daar speelde hij één seizoen. Vervolgens keerde hij een korte periode weer terug bij Almere City FC, om voor een kortstondig buitenlands avontuur naar Thailand te vertrekken. Toen hij daarvan terugkeerde, kwam hij in de bollenstreek bij Ter Leede terecht.
advertentie
advertentie
Almere 26 maart 2017
De mannenploeg van de Almeerse Hockey Club heeft zondagmiddag de belangrijke thuiswedstrijd in de hoofdklasse tegen concurrent Hurley gewonnen. Op sportpark Klein Brandt in Almere werd het 4-1 voor de thuisploeg. Door de zege heeft De Almeerse de laatste plaats overgedaan aan Qui Vive. Ook passeert de ploeg van Alex Verga Hurley op de ranglijst. De Almeerders kwamen voor rust op voorsprong via Jonas de Geus. Na de gelijkmaker van Hurley was het Manu Verga die met twee treffers De Almeerse op een 3-1 voorsprong schoot. In de slotfase werd het via Daniel de Haan 4-1.
Almere 26 maart 2017
Het American Footballteam Flevo Phantoms uit Almere is terug van weggeweest. De Almeerders speelden de afgelopen vier jaar geen competitie met het eerste seniorenteam omdat de club financiële problemen had.  Inmiddels is het juniorenteam doorgeschoven naar de senioren. Samen met enkele oudgedienden vormen zij het eerste team, dat dit seizoen uitkomt in de eerste divisie. Dat is het tweede niveau van Nederland. Doel voor komend seizoen is het halen van de play-offs om promotie naar de eredivisie.
Dronten 26 maart 2017
De overstap die korfbalster Fleur Hoek heeft gemaakt van ASVD korfbal naar DVO Bennekom is goed uitgepakt. Twee en een half jaar geleden koos de 20-jarige speelster voor de club die uitkomt in de korfballeague, het hoogste niveau in Nederland. Ze heeft zich in Bennekom snel ontwikkeld tot een vaste basisspeelster. Hoek is ondertussen ook vaste keus van de bondscoach in Jong Oranje, maar haar ambities reiken verder. Binnen een jaar hoopt Hoek haar debuut in het Nederlands korfbalteam te maken.  Hoek wist zich dit seizoen met DVO met moeite te handhaven op het hoogste niveau. Ze is klaar voor een volgende stap, maar ze hoeft niet per sé te vertrekken bij DVO. Ze geeft toe dat ze bij diverse clubs uit de korfballeague in de belangstelling staat.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer