advertentie
Emmeloord 28 juni 2017
Pikeurs doen graag mee aan de paardenkoersen in Emmeloord. Maar liefst 150 deelnemers hadden woensdag ingetekend voor de eerste paardenkoersen van dit seizoen. De organisatie moest 40 daarvan teleurstellen, omdat er tijdens de koersen maar ruimte was voor 110 paarden. Volgens voorzitter Hans Hagendijk, van de Stichting Draf- en Rensport Noordoostpolder, doen pikeurs graag mee aan de wedstrijden in Emmeloord omdat daar één van de grootste en mooiste drafbanen van Nederland ligt.  Drainage  Volgens Hagendijk is er veel tijd geïnvesteerd in het prepareren van de Emmeloordse baan. Door een betere drainage zijn de natte plekken effectief aangepakt. Toch kon woensdag niet worden voorkomen dat de laatste zes koersen door de regen werden afgelast.  De volgende draverijen in Emmeloord zijn op 19 juli en 16 augustus.
Almere 27 juni 2017
Andrin Rickli gaat komend seizoen de verdediging van de Almeerse Hockeyclub versterken. De 26-jarige Zwitser is dinsdag door de Almeerse gecontracteerd. Andrin komt over van Racing Club Brussel, met wie hij dit seizoen de 3de plaats behaalde in de Belgische League. Hij heeft meerdere malen meegedaan met EHL (European Hockey League). Twee maal wist hij daar tot de laatste 4 teams te komen. De eerste keer was met Rot-Weiss Köln in 2013, waarmee hij in hetzelfde jaar Duits kampioen werd. De Almeerse Hockey Club zegt alle vertrouwen te hebben in een succesvolle samenwerking.
Almere 27 juni 2017
Terrance Pieters en Jonas de Geus spelen ook komend seizoen voor De Almeerse Hockey Club. De Almeerders hebben hun contract verlengd.  De Almeerse Hockey Club handhaafde zich afgelopen seizoen via de play-offs in de hoofdklasse. Pieters en De Geus hadden daarin een belangrijk aandeel. Beide spelers scoorden in de beslissende wedstrijd tegen Schaerweijde uit Zeist. De Almeerse is druk bezig met de selectie voor komend seizoen. Trainer Alex Verga stopte aan het einde van het seizoen. Zijn opvolger is Pasha Gademan die afgelopen seizoen nog zelf speelde voor de club. Speler Huub de With heeft afscheid genomen en Joris Stigters doet een stapje terug. Hij gaat spelen in het tweede elftal van de club. De Geus maakte vorige week tijdens de Hockey World League zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal. De international maakte zijn goal in de wedstrijd tegen China, die oranje met 7-0 won.
advertentie
advertentie
Almere 27 juni 2017
Jack de Gier is volgens De Gelderlander de topkandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden van NEC. De Gier, die jarenlang in de spits speelde bij de Nijmeegse club, is nu trainer van Almere City FC. Almere City FC heeft aan Omroep Flevoland laten weten dat NEC nog geen contact heeft opgenomen om over een overgang van De Gier te praten. De coach verlengde onlangs zijn contract bij de club uit Almere en dus zal NEC een afkoopsom moeten betalen als het De Gier wil aantrekken.  Jack de Gier zelf is op dit moment op vakantie. Hij komt in de loop van de week terug. Maandag start Almere City met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op die dag traint ook NEC voor het eerst. Pikant detail: de eerste competitiewedstrijd van Almere City is tegen het gedegradeerde NEC.
Dronten 27 juni 2017
Tennisser Ryan Nijboer vertrekt woensdag naar Engeland waar een anderhalve week later het juniorentoernooi van Wimbledon begint. Het is voor de 17-jarige Drontenaar het tweede grand slam toernooi waar hij in het enkelspel aan meedoet. Hij verloor eerder dit jaar in de eerste ronde van de Australian Open en voor het hoofdtoernooi van Roland Garros wist hij zich niet te plaatsen. Voorbereiding  Nijboer heeft de afgelopen dagen getraind op het gras van Rosmalen in Brabant. In de aanloop naar het beroemdste tennistoernooi ter wereld speelt hij nog een ander grastoernooi.  Overstap naar de senioren Later dit jaar gaat Nijboer al een aantal zogeheten Future toernooien spelen. Dat zijn toernooi in het seniorencircuit. Volgend jaar maakt hij definitief de overstap naar de senioren. Hij verwacht dat het zwaar gaat worden, omdat hij meer wedstrijden moet spelen. Zijn doel is om zo snel mogelijk de stap te maken naar de wereldtop.
Almere 26 juni 2017
De Almeerse roeier Niki van Sprang is Nederlands kampioen geworden in de dubbelvier. Hij won zondag met zijn team de titel bij de Koninklijke Holland Beker in Amsterdam. Van Sprang vormt in de dubbelvier een team met Abe Wiersma, Koen Metsemakers en Freek Robbers. Vorige week won het team al zilver bij een wereldbekerwedstrijd in Polen . De 23-jarige Niki van Sprang begon zijn carrière bij roeivereniging Pampus in Almere. De afgelopen jaren studeerde hij in de Verenigde Staten. Zijn doel is plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Onlangs won Van Sprang als soloroeier de 'Skiffhead' , een prestigieuze roeiwedstrijd voor op de Amstel.
Bien nieuwe hoofdtrainer FC Kraggenburg
Dat worden weer lange uiteenzettingen en analyses bij omroep 527.
Batavia'90 wil jeugdopleiding impuls geven
Batavia was twee jaar geleden nog een zondags clubje! Na Knippenberg te zijn verjaagd bij SV Lelystad was zijn droom nog niet werkelijkheid geworden. Wat hem bij SV Lelystad niet is gelukt "To...
Pieters en De Geus langer bij De Almeerse Hockey Club
Dat is goed nieuws, voor de mooiste hockeyclub van Nederland... nu nog 2 of 3 versterkingen erbij en we kunnen echt mee gaan tellen... (ik heb nog wel wat nummers..)
Pieters en De Geus langer bij De Almeerse Hockey Club
Heb jij keus uit 10 andere bazen dan?
Pieters en De Geus langer bij De Almeerse Hockey Club
Dat is geweldig nieuws voor de Almeerse. Fantastisch dat deze twee grote talenten nog een jaar te zien zijn in Almere.
Pieters en De Geus langer bij De Almeerse Hockey Club
Fijn ik blijf ook bij mijn baas.
NEC heeft City FC nog niet benaderd over De Gier
Kan me voorstellen dat Jack zich gevleid voelt door de aandacht vanuit NEC. Ik zou nog 1 jaartje in Almere blijven. Staat goed op je CV dan dat je bekend staat als een club hopper. Gewoon nog ee...
NEC heeft City FC nog niet benaderd over De Gier
Jackie, blijf bij ons aller Ally!
NEC heeft City FC nog niet benaderd over De Gier
Jack de Gier. Blijf bij Almere City. Nec heeft op dit moment geen geld voor jou.En inderdaad de pandas staan op nummer 1 nu.Ik zie je heel graag blijven nog een jaar. Dat we nog hoger eindigen d...
NEC heeft City FC nog niet benaderd over De Gier
kijk uit Jack, heb je gezien wat ze met die Duitse trainer hebben uitgehaald en de grootste sponsor heeft nu geen tijd/geld want die investeert alles momenteel in panda's.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer