advertentie
Biddinghuizen 17 augustus 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen staat na de eerste dag van het EK-eventing op een voorlopig 24ste plaats. Eventing is een combinatie van dressuur, springparcours en cross country. Donderdag kwam de eerste helft van het deelnemersveld op het onderdeel dressuur in actie. Vrijdag volgt de andere helft van het deelnemersveld.  Naber rijdt in Polen op haar paard Harry Belafonte. Zaterdag komt ze weer in actie, dan op de cross country. Het EK wordt een dag later afgesloten met het onderdeel springen.
Almere 17 augustus 2017
Voetbalster Asleigh Weerden is er met de oranjedames onder de 19 niet in geslaagd de EK-finale te halen. In de halve finale was Spanje met 3-2 te sterk. De Almeerse Weerden stond in de basis en speelde de hele wedstrijd. Het EK wordt in Noord-Ierland gehouden.  De Spaans dames maakten in de tweede helft de openingstreffer, maar een minuut later zorgde Victoria Pelova voor de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwam Spanje opnieuw op voorsprong. Met nog een kwartier te spelen leek een derde Spaanse treffer de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Joëlle Smits bracht vijf minuten voor tijd nog wel met de aansluitingstreffer de spanning terug in de wedstrijd. Oranje kon daarna niets meer uithalen.  Vorig jaar was de halve finale voor Oranje ook al het eindstadium. Ook toen versperde Spanje de weg naar de finale. Weerden was dit EK een keer trefzeker.
Almere 17 augustus 2017
Aanvaller Sven Braken speelt vrijdagavond niet mee met zijn nieuwe ploeg NEC tegen zijn oude ploeg Almere City FC. Braken tekende deze week, 2 dagen voor de competitiestart, een contract voor 4 seizoenen in Nijmegen. Braken: "Ik speel niet tegen Almere City FC, dat is zo afgesproken. Dat lijkt mij ook beter ook. Ik heb de hele voorbereiding met Almere City gespeeld. Ik heb ook nog niet meegetraind met NEC. Ik begin volgende week en zorg dat ik er tegen Go Ahead Eagles sta", aldus Braken. De Limburger ziet het als een eer om voor NEC te gaan spelen: "De eerste contacten zijn vorige week dinsdag gelegd. In eerste instantie stond ik niet te popelen, maar dan krijg je te horen wat hun plannen zijn en dat ze je voor vier jaar willen vastleggen. Als zich zo'n kans voordoet, moet je die grijpen", aldus Braken.
advertentie
advertentie
Almere 17 augustus 2017
Almere City FC trainer Jack de Gier verwacht dat zijn ploeg vrijdagavond ook zonder de vertrokken spits Sven Braken goed genoeg is om in Nijmegen van NEC te winnen. Braken, die twee dagen voor de seizoensouverture voor 4 seizoenen bij NEC tekende, komt overigens vrijdagavond nog niet in actie voor zijn nieuwe werkgever. Trainer Jack de Gier kan vrijdag in stadion De Goffert geen beroep op Kees van Buuren, Sherjill MacDonald en Faris Hammouti, die allen terugkomen van blessures. Linksback Josef Kvida is wel speelgerechtigd . De Tsjech werd donderdag defintief vastgelegd. Hij komt over van PEC Zwolle en wordt voor een seizoen gehuurd door de Almeerders. Tom Overtoom is de nieuwe aanvoerder van Almere City FC komend seizoen. Kees van Buuren is gekozen tot reserve-aanvoerder.
Almere 17 augustus 2017
Algemeen directeur John Bes van Almere City FC snapt heel goed dat de supporters van zijn club erg teleurgesteld zijn over het vertrek van centrumspits Sven Braken naar NEC. Woensdag werd bekend dat de aanvaller, twee dagen voor de competitiestart, een contract voor vier seizoenen heeft getekend in Nijmegen. Afgelopen mei tekende Braken nog een nieuw éénjarig contract bij Almere City FC. Volgens Bes kon zijn club de overgang van Braken naar NEC niet voorkomen, omdat de speler gebruik heeft gemaakt van een clausule in zijn contract. “Het mag duidelijk zijn dat we niet blij zijn met de timing van het vertrek van Sven. Maar het is nu aan ons om hierop te anticiperen. We zullen geen consessies doen aan onze ambities en zorgen voor een adequate vervanger”, aldus Bes.
Emmeloord 16 augustus 2017
Rob de Vlieger uit Noord-Holland heeft woensdagavond met zijn paard Fakir Oldeson de Grote Stayers-Prijs tijdens de draverijen in Emmeloord gewonnen.  Bij de Stayers-Prijs moesten de paarden een afstand van drie kilometer afleggen. Tijdens de normale koers lopen de paarden twee kilometer. De winnaar pakte een bedrag van 675 euro. De nummer twee kwam ook uit Noord-Holland: Caroline Aalbers. Zij is de jockey van Adelaar. Dennis Minnema uit Emmeloord werd met zijn paard Discovery's Wish op zijn thuisbaan derde.  In totaal werden er 10 koersen gereden op de draf- en renbaan in Emmeloord. Het was de laatste wedstrijddag dit seizoen van de Stichting Draf- en Rensport Noordoostpolder.
Braken: NEC was kans die ik moest grijpen
volgens mij is hij bang voor fluitconcerten
Amazone Naber voorlopig 24ste op EK eventing
Dat paard staat heel treurig te kijken. Logisch ook als je slachtoffer bent van deze vorm van dierenmishandeling.
City directeur Bes heeft begrip voor boze fans
Typisch gevalletje erom heen kletsen. Wat is er op tegen je supporters (klanten) precies uit te leggen wat de voorwaarden van de contractverlenging waren, o.a. transfersom e.d waardoor je spits o...
De Gier: “Ook zonder Braken van NEC winnen”
Kom op zeg. NEC wint dit echt makkelijk. Ik heb niks tegen Almere City maar laten we gewoon realistisch blijven.
Braken: NEC was kans die ik moest grijpen
Groot gelijk pakken die kans.
De Gier: “Ook zonder Braken van NEC winnen”
Zo is het ! Gewoon de mouwen op stropen en ervoor gaan. Ook zonder Braken heeft AC het prima gedaan afgelopen seizoen. Laten we ook niet helemaal 'in de kramp' schieyen. Nergens voor nodi...
City directeur Bes heeft begrip voor boze fans
Stuk minder boos op de club, boos op Sven nog altijd. Maar fijn om te weten hoe hij echt is :) nu knallen en boven NEC eindigen.
Fans City FC voelen zich genaaid door Braken
Sven success bij NEC. ik gun je het verbeterde contract en ik gun mijn club het transfergeld. Ik supporter mijn clubje toch wel. Maakt niet uit wie er spelen, we eindigen toch wel bij de top 3.
City directeur Bes heeft begrip voor boze fans
Prima uitleg door John Bes. Leermomentje ! Maar 1 ding moeten we ons maar realiseren : zonder Sven Braken hebben we ook de nacompetitie gehaald en records verbroken. Simpel.
Fans City FC voelen zich genaaid door Braken
Wat had je anders verwacht? Deze club hangt aanelkaar van achterbaks gedoe. En dat heeft Braken ook gezien. Ik zou zeggen karma is a .... Mag hopen dat hij morgen 3x scoort.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer