Dronten 13 december 2017
Ryan Nijboer krijgt een andere tegenstander op het NK Tennis in Rotterdam. Zijn oorspronkelijke tegenstander, Tallon Griekspoor, heeft zich afgemeld wegens een voetblessure. De plaats van Griekspoor wordt ingenomen door de lager geklasseerden Justin Eleveld (828) of Gijs Brouwer (513). Die twee spelers werden in de laatste kwalificatieronde uitgeschakeld. Beiden hebben wel een hogere ranking dan Nijboer, die op plaats 919 van de wereldranglijst staat. Ryan Nijboer is één van de zes tennissers die geplaatst zijn voor het komende NK voor senioren. Het NK wordt van 11 tot en met 17 december gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam en er doen slechts acht spelers mee aan het hoofdtoernooi.
Dronten 13 december 2017
Leen Pfrommer (82) geeft nog iedere week twee keer les op ijsbaan Leisure World in Dronten. Hij is één van de invloedrijkste schaatscoaches die Nederland ooit heeft gekend. In Leisure World werd woensdag een boek over de coach gepresenteerd. Onder anderen Ard Schenk, Marianne Timmer en Ids Postma kijken terug op de glorietijd onder leiding van Pfrommer. Werk met recreanten Pfrommer heeft met topschaatsers gewerkt, maar hij vindt het werken met recreanten bij Leisure World ook prachtig. Hij wil nog jaren mensen de schaatssport aanleren.
Almere 12 december 2017
Middenvelder Kevin Brands is vertrokken bij Jupiler League club Almere City FC. Zijn contract dat liep tot medio 2018 is ontbonden.  Directeur John Bes van Almere City FC: "Kevin heeft vorige week gevraagd of hij per direct weg mag en wij hebben na overleg met de technische staf besloten om onder voorwaarden in te stemmen met de ontbinding van zijn contract. Helaas is zijn verblijf bij ons niet geworden wat we er allemaal van hadden verwacht. Ik laat het aan Kevin om te vertellen waar hij nu is".  Brands was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. Hij zou op weg zijn naar Indonesië om daar te gaan spelen voor Bali United.  Brands tekende eind augustus een contract voor één seizoen in Almere, nadat hij overkwam van het Turkse Samsunspor. In totaal kwam de aanvallende middenvelder in 7 wedstrijden slechts 483 minuten in actie voor de Almeerders. In de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles scoorde Brands zijn enige goal in het shirt van Almere City FC.
Almere 12 december 2017
Almeerder Sil Hoekstra staat na twee dagen op de vierde plaats tijdens het WK voor jeugd onder de 19 jaar in China. In de RS:X klasse heeft hij nu twee zware races achter de rug. Er stond tijdens het WK namelijk weinig wind op het water. Hoekstra werd vorig jaar tweede tijdens het WK. Voor hem is het de laatste kans om in deze leeftijdscategorie de titel te pakken. Het WK duurt deze week nog drie dagen. Hoekstra gaat er alles aan doen om nog een paar plekken te stijgen in het klassement.
Emmeloord 11 december 2017
Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn. Het verhaal van de 21-jarige kickbokser Endy Semeleer uit Emmeloord. Hij won afgelopen vrijdag in Abu Dhabi een kickbokstoernooi met als hoofdprijs 100.000 euro. Na een kwalificatiewedstrijd in Amsterdam mocht hij als underdog naar het Enfusion-toernooi in Abu Dhabi en, tot ieders verbazing won hij alle wedstrijden.  Nu is hij terug in Emmeloord en alweer hard aan het trainen. Endy begon met kickboksen op zijn 15e en sindsdien geldt hij als groot talent. Inmiddels traint de Emmeloorder zes keer per week, soms zelfs twee maal per dag. Zijn droom is om een grote naam te worden in het kickboksen. Met de winst in Abu Dhabi is hij aardig op weg. Tijdens het toernooi versloeg de jonge kickbokser twee wereldkampioenen. Inmiddels heeft hij 17 gewonnen wedstrijden op zijn naam staan, waarvan 12 met knock-out. In maart staat de volgende wedstrijd op het programma. Dat zal ook in Abu Dhabi zijn, ditmaal tegen wereldkampioen Buakaw Banschamek.
Almere 11 december 2017
Zondagmiddag is er een einde gekomen aan de ongeslagen reeks competitiewedstrijden van de Almeerse voetballer Joshua Brenet in het shirt van zijn club PSV. De club uit Eindhoven verloor met Brenet in de basis de uitwedstrijd tegen Ajax kansloos met 3-0.  Brenet, die in zijn jeugdjaren bij Waterwijk en FC Omniworld speelde, bleef in totaal 53 keer achter elkaar ongeslagen met PSV in de competitie. Hij nam begin november het oude clubrecord over van Berry van Aerle, die in het verleden tot 49 competitieduels zonder nederlaag kwam met PSV. Door het einde van de reeks blijft het Nederlands record in handen van Søren Lerby. De Deen bleef in dienst van Ajax en PSV 59 duels achter elkaar zonder verlies. Op plek twee staat Edwin van der Sar (55 duels). Michael Reiziger staat op de derde plek met 54 achtereenvolgende duels. Brenet neemt nu de vierde plaats 'aller tijden' in met 53 ongeslagen wedstrijden.
Brands alweer weg bij City FC
Kiezen tussen Almere en Bali...... Moeilijk, moeilijk, moeilijk......
Brands alweer weg bij City FC
Zoiets? "Het is ontzettend lekker weer op Bali, alleen in december en januari best wel veel regen, maar ach... Het eten is er top, leuke Australische meiden in de zomer, op de standen is het o...
Brands alweer weg bij City FC
Ben benieuwd wat Kevin Brands zijn uitleg is. Succes verder met je carriere !
Brands alweer weg bij City FC
houdoe en bedankt ... voor niks
Winnaar Enfusion-toernooi Abu Dhabi weer thuis
Wauw wat een discipline zo vaak trainen. Dan wil ook wel heel graag van je hobby je werk maken. Geld lekker op je spaar zetten voor een huisje in de toekomst . Kun je wel film van maken the underdog
Winnaar Enfusion-toernooi Abu Dhabi weer thuis
Sporten heeft vele dimensies. Niet iedereen begrijpt deze of heeft er waardering voor. Zo zijn; curling, schermen, draven, schaken en jawel ook kickboksen allemaal sporten die op top- niveau worden...
Winnaar Enfusion-toernooi Abu Dhabi weer thuis
Zo’n reactie is toch te belachelijk voor woorden. Deze jonge heeft er knetterhard voor getraind en gevochten. Kickboksers trainen meer en intensiever dan profvoetballers. Mentaal moet je ijzerster...
Winnaar Enfusion-toernooi Abu Dhabi weer thuis
Deze jongens trainen er kei hard voor als het alleen maar rammen was was hij nooit kampioen geworden. Jammer dit soort reacties meneer Henkie! Misgunner!!!
Winnaar Enfusion-toernooi Abu Dhabi weer thuis
Weg met kickboxen en vechtsporten. Dat zijn geen sporten maar niks meer dan ramwedstrijden.
Einde ongeslagen reeks Joshua Brenet bij PSV
Gewoon eerlijk en lekker voetballen. Zonder Hulp van de scheidsrechters en de KNVB.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer