advertentie
Noordoostpolder 29 maart 2017
De hulpdiensten gaan woensdag niet opnieuw het Ketelmeer op om te zoeken naar de vermiste Ruben Kramer uit Dronten. Volgens de politie is er de afgelopen dagen meerdere malen gezocht, zonder dat het lichaam van de man is gevonden. Alle plaatsen waar het lichaam zou kunnen zijn, zijn inmiddels afgezocht. De politie blijft wel de omgeving in de gaten houden. De 25-jarige Kramer wordt al anderhalve week vermist. Zijn auto werd zondag 19 maart gevonden in de buurt van de Ketelbrug. Dinsdagavond werd er opnieuw tevergeefs gezocht op het Ketelmeer. Dat gebeurde door de politie, de KNRM Urk en de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD). Aan de hand van sonarbeelden was bepaald waar nog gezocht moest worden. De dagen daarvoor was er ook al uitgebreid gezocht vanaf het water en met behulp van een helikopter met zoeklicht.
Dronten 29 maart 2017
Er komt een onderzoek naar het mobiele bereik in nieuwbouwwijk De Gilden in Dronten. Dat wordt uitgevoerd door een speciale stichting die namens de providers met gemeenten overlegt over de plaatsing van telefoonmasten. Volgens de gemeente heeft stichting Monet al gegevens opgevraagd bij de verschillende providers. Op basis daarvan zal worden bepaald waar een extra mast in de wijk het beste kan komen te staan. Bewoners van De Gilden klagen al jaren over het slechte bereik in de wijk. Binnenshuis kunnen sommige mensen amper bellen. Volgens de gemeente staat er nu maar één mast aan de rand van De Gilden. Deze heeft onvoldoende capaciteit voor de huidige 1200 woningen in de wijk. Omdat er in de wijk nog eens 800 woningen bij moeten komen en slecht mobiel bereik volgens de gemeente tot vervelende situaties kan leiden, is Dronten in actie gekomen. Alle providers hebben een brief gekregen waarin de gemeente hen vraagt om snel de benodigde gegevens aan de stichting Monet te sturen. Om er nog wat extra druk op te zetten, krijgt ook het ministerie van Economische Zaken afschriften van alle brieven.
Dronten 29 maart 2017
Sportservice Flevoland geeft woensdagavond in de Meerpaal in Dronten een voorlichting over het thema sporten. De bijeenkomst is voor iedereen die met sporten te maken heeft zoals trainers, bestuurders en ouders. Tijdens de avond is er speciale aandacht voor ouders die langs de kant van het veld staan. Die gaan geregeld vocaal nog eens het boekje te buiten, zegt Tom Sloetjes, projectleider van Sportservice Flevoland. Het gevloek en gefoeter komt de sfeer volgens hem niet ten goede. Tijdens de bijeenkomst is er een acteur aanwezig die situaties naspeelt. De bijeenkomst begint om 19:30 en duurt tot 20:00. Tot nu toe hebben vijftien mensen zich aangemeld.
advertentie
advertentie
Almere 28 maart 2017
De SP in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over de veiligheid van de buschauffeurs in de stad. Volgens de partij roostert Connexxion te weinig veiligheidsmedewerkers in, terwijl de vervoerder daar wel extra geld voor had gekregen van gemeente Almere. Bovendien zegt de SP van vakbond FNV te hebben gehoord dat er afgelopen weekend in de Kruidenwijk opnieuw geweld is gebruikt tegen een buschauffeur en enkele veiligheidsmedewerkers.  De SP wil weten of het college van burgemeester en wethouders vindt dat er meer veiligheidsmedewerkers moeten worden ingezet. Verder vraagt de partij welke maatregelen het college nog kan nemen om de veiligheid van buschauffeurs en veiligheidsmedewerkers te garanderen.
Lelystad 28 maart 2017
Bij de politie hebben zich inmiddels elf mensen gemeld, die zeggen slachtoffer te zijn in een grootschalige oplichtingszaak in Lelystad. Dat bleek dinsdagavond bij Opsporing Verzocht. In het televisieprogramma werd vorige week ondernemers gevraagd zich te melden als ze zaken hebben gedaan met twee oplichters uit Lelystad. Die hadden vier bedrijven die eigenlijk alleen op papier bestonden. Uit naam van die bedrijven werden allerlei spullen besteld, maar niet betaald. Beide mannen zijn vorige week aangehouden. Het schadebedrag is meer dan 1,5 miljoen euro. De politie gaat de elf meldingen van de gedupeerden nu verder onderzoeken.
Lelystad 28 maart 2017
De 7-jarige Isabella Lobach uit Lelystad heeft iets heel bijzonders gevonden. Ze bezocht onlangs met haar moeder de Marker Wadden toen ze in het zand een raar steentje zag liggen. Het ziet er uit als een versteend bloemetje en het heeft het formaat van een flinke hazelnoot. Volgens archeoloog Dick Velthuizen van museum Nieuw Land in Lelystad heeft Isabella een fossiel van een zee-egel gevonden. Het diertje leefde tijdens het Krijt. Dat is een periode van minimaal 65 miljoen jaar geleden. Het is tijdens de voorlaatste ijstijd vanuit Scandinavië naar Flevoland gekomen. Velthuizen noemt de vondst bijzonder. Er worden wel vaker versteende zee-egels gevonden maar zelden één die zo mooi is. Het fossiel is bijna geheel ongeschonden uit het zand gekomen. Het fossiel is volgens Velthuizen aan de oppervlakte komen te liggen door het opspuiten van de Marker Wadden. Daardoor is de grond onder het Markermeer omgewoeld en zijn hele oude aardlagen naar boven gekomen. De archeoloog gaat binnenkort met een aantal collega's verder zoeken op de kunstmatige eilanden in het Markermeer.
Isabella (7) doet unieke vondst op Marker Wadden
En als het nu eens 64 miljoen jaar geleden was?? Is het dan minder?
Gemeente werkt aan beter mobiel bereik in De Gilden
Prima zeg,nu ook nog graag even WiFi in het CENTRUM. U weet wel..de verkiezingsbelofte van cda. Of is dat geen gemeente? O nee b&W
Motorrijdster ernstig gewond door valpartij
Rechtdoor rijden waar er een bocht in de weg zit is altijd onverstandig. Je kan dan maar beter, dan krampachtig sturen, de berm nemen en zien daar nog te remmen.
Kappen bomen bij watersportbedrijf wordt hervat
waarom zijn ze niet gaan kappen VOOR het broedseizoen eigenlijk? dat had een hoop gedoe gescheeld neem ik aan? of was men toen op skivakantie en geen tijd om een goede planning op orde te krijgen? ...
Freerunners krijgen boete voor baldadigheid
kregen de vandalen in kruidenwijk dan ook een boete en werden hun ouders dan ook verplicht de kosten van de schade te betalen? dat is een extremere vorm van baldadigheid dan wat deze jongen hebben...
SP stelt vragen over veiligheid busvervoer
Pure onzin, niet iedereen over 1 kam scheren, is pure stemmingsmakerij en draagt niets bij.
SP stelt vragen over veiligheid busvervoer
SP Stelt vragen, hoezo stelt vragen, typisch de politiek en ze weten dondersgoed wat er aan de hand is. Optreden en niet steeds weer vragen en continu lullen. Onze maatschappij bestaat gewoon uit e...
Recreatiebedrijven moeten samenwerken voor snel internet
In flevoland kun je op de meeste plakken WiMax krijgen tegen een tarief wat gelijk is aan een stads-kabel-tarief. Ook is er op de meeste bedrijventerreinen glasvezel van Euronet of Unet.
Opnieuw zoektocht op Ketelmeer naar lichaam Kramer
Dat schreef ik ook al maar dat mag schijnbaar niet. De IJssel spoelt het Ketelmeer toch iedere dag flink door. Tenzij iets vast ligt belandt het in een paar dagen bij Stavoren.
Opnieuw zoektocht op Ketelmeer naar lichaam Kramer
Er staat daar een sterke stroming. Kijk waar de stroming naar toe gaat en zoek daar. Jaren geleden man verdronken daar werd gevonden bij ketelhaven.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer