advertentie
Lelystad 28 juni 2017
Het Roparunteam Lelystad heeft dit jaar ruim 34.000 euro ingezameld. De Roparun is een jaarlijkse estafettetocht van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij geld wordt opgehaald voor zorg en ondersteuning van mensen met kanker.  In de tien keer dat het Roparunteam Lelystad mee heeft gedaan is er nog nooit zo’n hoog bedrag opgehaald. Om aan het geld te komen heeft het team verschillende evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de SVOL-Cityrun. Achthonderd scholieren van middelbare scholen deden daar aan mee . De opbrengst van de Cityrun was 11.000 euro.  De totale opbrengst van de Roparun 2017 bedroeg ruim 10 miljoen euro.
Emmeloord 28 juni 2017
Het festival OORD dat zaterdag in Emmeloord zou plaatsvinden, wordt uitgesteld naar 2 september. Volgens de organisatie van het culturele festival is daartoe besloten vanwege de slechte weersverwachting. Als er zaterdag zoals voorspeld werkelijk meer dan 30 millimeter regen zou vallen, konden er volgens OORD op het terrein onveilige situaties en overlast door water en blubber ontstaan. Handjevol mensen De organisatie wilde ook niet dat vrijwilligers tijdens het aankleden van het terrein in de regen moeten werken. OORD was bovendien bang dat het publiek het zou laten afweten en dat artiesten daarom voor een handjevol mensen moesten optreden. Aankleding blijft bruikbaar Volgens de organisatie kan de vernieuwde aankleding van het festival ook op 2 september nog prima gebruikt worden. Wel is nog onduidelijk of alle artiesten en kunstenaars die zaterdag zouden optreden ook op de nieuwe datum beschikbaar zijn.
Almere 28 juni 2017
Het opruimen van een hoeveelheid drugsafval die tijdens de nieuwjaarsnacht van 2016 in Almere Poort werd gevonden, heeft bijna 10.000 euro gekost. Dat blijkt uit provinciale stukken over de afwikkeling van de kosten. Het afval werd destijds ontdekt op de Heliumweg, vlakbij de kruising met de Elementendreef. De brandweer was daar heen gestuurd vanwege een brand. Nadat het vuur geblust was bleek dat er enkele jerrycans in brand hadden gestaan. In die jerrycans zat chemisch drugsafval. Het was de eerste drugsafvalvondst van 2016 in heel Nederland. De kosten voor het opruimen zijn aanvankelijk door de gemeente voorgeschoten. Almere krijgt het geld nu terug van de provincie. Voor het opruimen van drugsafval is landelijk een pot geld beschikbaar. Provincies kunnen daar namens gemeente aanspraak op maken.
advertentie
advertentie
Flevoland 28 juni 2017
De provincie Flevoland mag nu dan wel gaan over de Oostvaarderplassen, maar eigenlijk heeft het er maar weinig over te zeggen. Dat blijkt uit een juridisch advies dat is opgesteld op verzoek van Provinciale Staten. De Staten willen graag minder grote grazers en meer recreatie in de Oostvaardersplassen. Regels De provincie moet bij het maken van beleid met veel zaken rekening houden. Zo zijn er allerlei Europese regels en moet de ook Natura2000-wetgeving worden nageleefd. Verder zijn er rond de overdracht van de Oostvaardersplassen van het Rijk aan de provincie allerlei afspraken gemaakt. Onderhandelingen De enige mogelijkheid om de deur op een kier te krijgen is de huidige afspraken met het Rijk herzien. Voorwaarde daarvoor is dat een onafhankelijke commissie kijkt of het huidige beheerplan nog wel voldoet. De provincie gaat ondertussen wel door met het plan waarin wordt gepleit voor meer recreatie en minder grote grazers. Voor het eind van het jaar moet duidelijk zijn of en hoe de provincie dit kan realiseren. Er wordt een onafhankelijke externe commissie samengesteld die de provincie moet begeleiden bij dat proces.
Lelystad 28 juni 2017
De politie heeft acht jongeren bekeurd omdat zij ‘s nachts rondhingen in de Waaggarage in Lelystad. Agenten hoorden het brandalarm afgaan en zagen twee doeken in brand staan. Deze doeken werden gebruikt bij schilderswerkzaamheden. De agenten zagen ook iemand in het trappenhuis naar boven rennen.  Op de derde verdieping trof de politie een bijna leeg parkeerdek aan met maar twee auto’s. Daarin zaten acht jongeren. Zij gaven aan niks van de brand te weten. Aangezien de jongeren geen reden konden geven voor hun verblijf in de parkeergarage, midden in de nacht, hebben zij hiervoor een bekeuring gekregen. “In de APV van Lelystad staat namelijk dat men zich niet zonder redelijk doel mag ophouden in, onder andere, een parkeergarage.” zo legt de politie op Facebook uit. Het brandje was overigens snel geblust.
Almere 28 juni 2017
Ali B heeft woensdagmiddag zijn Ali B Muziekids Studio geopend in de Kinderkliniek in Almere. Hij deed dat samen met burgemeester Franc Weerwind. De muziekstudio is bedoeld voor zieke kinderen die in de kliniek verblijven, maar ook voor hun familieleden en vrienden. In de studio kunnen de kinderen ontspannen door op verschillende muziekinstrumenten hun creativiteit te uiten en daarbij het ziekenhuis even te vergeten. Ali B had al een provisorische muziekstudio in de kinderkliniek, die slechts op beperkte tijden open was. De nieuwe en grotere studio is vijf dagen per week geopend. Meer artiesten  De Stichting Muziekids heeft ook verschillende andere artiesten aan een muziekstudio verbonden. Zo hebben ook bijvoorbeeld Guus Meeuwis, René Froger en Armin van Buuren een muziekstudio die hun naam draagt.
Extra snelheidscontroles op verschillende wegen
Goed zo, hoeveel ongelukken zijn er op de Oostvaardersdijk ?
Extra snelheidscontroles op verschillende wegen
Op de N307 tussen Dronten en Lelystad wel 0 doden sinds de opening. En dan te bedenken dat het wegontwerp, juist bij afslag Swifterbant niet erg "veiligheidbevorderend" is. Juist door daa...
Extra snelheidscontroles op verschillende wegen
Nee, 100 tuffen op de A6 en lekker met je telefoon pielen is slim! Ik let tenminste op als ik 170 d'r voor heb staan. Kun je van heel veel andere slaaprijders niet zeggen. Ben ik nou zo slim of...
Bejaarde vrouw thuis overvallen
Kansloos.
HISWA te water komt naar Lelystad
Fantastisch toch! En maak nou meteen die haven ff af met mooie boulevard en de hele rim ram. Dit soort dingen heeft Lelystad nodig.
Extra snelheidscontroles op verschillende wegen
Een combinatie van hoge snelheid met hoge verkeersintensiteiten kan er wel toe leiden dat verkeer vanaf zijwegen nauwelijks meer op kan rijden of oversteken op kruisingen zonder verkeerslichten. Op...
Extra snelheidscontroles op verschillende wegen
Het is niet meer snelheid maar het gebruik van mobiele telefoons die tegenwoordig de grootste oorzaak van een ongeluk zijn.
Extra snelheidscontroles op verschillende wegen
Dat er zoveel ingehaald wordt ligt dan weer aan de mensen die het verdommen om de maximum snelheid te rijden maar zonodig 10km langzamer moeten rijden, want ik HOEF geen 80 te rijden.
Extra snelheidscontroles op verschillende wegen
Op de Markerwaarddijk, Houtribweg en Larserweg gebeurt ook nauwelijks iets. Zeker niets als je het relateert aan de lengte van deze wegen.
Politie bekeurt jongeren na brandje Waaggarage
Hangen die camera's daar voor jan met de korte achternaam?
© omroep flevolandsitemap | disclaimer