advertentie
Flevoland 18 augustus 2017
Door een storing bij de internetprovider werkt onze website niet naar behoren. Een aantal tv-items en radiofragmenten zijn helaas niet te bekijken en te beluisteren. Onze excuses voor het ongemak. Er wordt gewerkt aan een oplossing.
Noordoostpolder 18 augustus 2017
Vanaf oktober kunnen huiseigenaren in de Noordoostpolder weer een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente. Op dit moment is het budget op. Als de gemeenteraad in september akkoord gaat met een nieuwe verordening wordt het budget verhoogd. Huiseigenaren kunnen dan weer een gunstige lening aanvragen voor zonnepanelen of energiebesparende maatregelen aan hun huis.   Veel animo Sinds 2013 kunnen huiseigenaren in de gemeente Noordoostpolder een duurzaamheidslening aanvragen. Tot nu toe hebben al meer dan 50 huiseigenaren er gebruik van gemaakt. In totaal is er nu 250.000 euro uitgeleend. Daar komt nog 40.000 euro voor dit jaar bij. Op het moment dat in oktober de nieuwe verordening in gaat kunnen huiseigenaren via de website van de gemeente een lening aanvragen.   Volledig energieneutraal in 2030 De gemeente Noordoostpolder heeft de ambitie om in 2030 volledig energieneutraal te zijn. De duurzaamheidsleningen dragen hier aan bij. Want verduurzamingsmaatregelen in bestaande woningbouw zorgen voor een daling van het energiegebruik en een toename van duurzaam opgewekte energie.
Biddinghuizen 18 augustus 2017
Er moet snel een oplossing komen voor de verkeerschaos op de Spijkweg en de Harderbosweg tijdens grote festivals bij Biddinghuizen. Dat eist burgemeester Aat de Jonge van Dronten van het provinciebestuur.  De wegen langs het Veluwemeer zijn volgens De Jonge niet berekend op de tienduizenden auto's bij festivals als Lowlands, Defqon.1 en Opwekking.
advertentie
advertentie
Lelystad 18 augustus 2017
Een 71-jarige man uit Lelystad gaat als het aan de officier van justitie ligt acht maanden de cel in vanwege het stalken van zijn ex-vrouw. De vrouw en ook haar ouders zouden sinds 2015 stelselmatig lastig zijn gevallen door haar ex. Hij zou opduiken in café’s, supermarkten en feestjes waar zij ook aanwezig was. De man zou haar zelfs een paar keer hebben gevolgd door een gps-tracker onder haar auto te plaatsen. In november 2016 werd de Lelystedeling al veroordeeld door de politierechter. Hij kreeg toen 150 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Omdat de stalking daarna gewoon doorging wil de officier van justitie dat hij die maand nu alsnog uitzit. Daar bovenop eist het OM een gevangenisstraf van zeventien maanden, waarvan tien voorwaardelijk. Ook zou de Lelystedeling een locatie- en contactverbod moeten krijgen en een schadevergoeding van bijna 4.000 euro aan zijn ex en haar ouders moeten betalen. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.
Almere 18 augustus 2017
De gemeente Almere heeft de rechtbank gevraagd een uitspraak over het huurcontract met jachthaven Haddock. Dat is vrijdagmorgen meegedeeld aan jachthaveneigenaar Philippe van Thiel.  Van Thiel is eigenaar van een deel van de grond van zijn jachthaven, maar hij huurt ook twee stukken van de gemeente. Eén stuk grond wil de gemeente terug om het te gebruiken voor de Floriade en het Rondje Weerwater.  Almere wil nu dat de rechter een 'verklaring van recht' afgeeft, waaruit blijkt dat de de gemeente in haar gelijk staat om het stuk terug te eisen. Dat is nodig als er voor 23 augustus géén nieuwe afspraken met Van Thiel zijn. Volgens de gemeente is zo'n uitspraak nodig om eventueel te kunnen ontruimen. Een woordvoerder benadrukt dat zo'n ontruiming niet direct aan de orde is. Na 23 augustus is er nog maximaal drie maanden de tijd om met Van Thiel te onderhandelen over een nieuw huurcontract voor het overgebleven deel van de haven.
Lelystad 18 augustus 2017
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier mannen aangehouden die probeerden in te breken bij een woning in het Bastion in Lelystad. In het huis troffen agenten een hennepkwekerij aan. Twee mannen die op dat moment in de woning zaten zijn ook opgepakt. Rond 04:30 uur kreeg de politie een melding dat vier mannen zich verdacht gedroegen bij de woning. Volgens de tipgever liepen ze rond met een koevoet. Op het moment dat agenten aankwamen sloegen ze net een raam van de woning in. De mannen sloegen op de vlucht en konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Het gaat volgens de politie om mannen van 22 t/m 29 jaar oud.  Toen de politie vervolgens in de woning ging kijken troffen ze daar de hennepkwekerij aan. Deze is vrijdagochtend geruimd.
Almere 18 augustus 2017
De organisatie van ZAND  treft vrijdag de laatste voorbereidingen voor het muzikale strandfestival dat zaterdag in Almere Poort wordt gehouden. De laatste lampen worden opgehangen en afgesteld en ook de laatste hekken worden neergezet.  Bij de tiende editie treden onder andere Miss Montreal, Racoon en Kensington op. Het festival begint om 10.30 uur en duurt tot middernacht. Dat is voor het eerst dit jaar. "Normaal begint het festival rond 14:00 uur, maar vanwege de tiende editie beginnen we eerder," vertelt Machiel Hofman van de organisatie.  Daarnaast gebeuren er op de dag zelf ook nog verschillende extra dingen. Zo is het vuurwerk aan het eind extra spectaculair en delen ze een paar honderd spinners uit die licht geven. Dat moet een mooi effect opleveren volgens Hofman.  Elk jaar is het festival wel uitverkocht geweest. "Dat komt denk ik door de laagdrempeligheid," vertelt Hofman. "Andere festivals zoals Lowlands zijn misschien wat spannender, maar wij zijn misschien beter toegankelijk voor gezinnen."  Alle 25.000 kaarten van ZAND waren begin juni al uitverkocht.
Lelystad 18 augustus 2017
'Laten zien waar de provincie aan zet is, dat wil ik graag doen'. Die kans krijgt Commissaris van de Koning Leen Verbeek als gasthoofdredacteur bij Omroep Flevoland. Verbeek mocht voor één dag bepalen waar aandacht aan besteed wordt in een gedeelte van de televisie-uitzending. De Commissaris koos voor Flevokust, de nieuwgebouwde opslaghaven nabij Lelystad. 'Dit is een project waar het bedrijfsleven en de bevolking wat aan heeft. Kortom: we worden er allemaal beter van.' Volgende week zijn onder andere burgemeesters Franc Weerwind van Almere en Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder gasthoofdredacteur.
Swifterbant 18 augustus 2017
De actiegroep Burning Souls heeft vrijdagmiddag een wake gehouden voor de duizenden kippen die afgelopen woensdag door brand zijn omgekomen in Swifterbant.  In totaal zou het gaan om 40.000 kippen die niet meer te redden waren uit de schuur aan de Tarpanweg. Bij de herdenking waren enkele tientallen bezoekers. In de buurt van de getroffen boerderij aan de Tarpanweg is een toespraak gehouden en zijn bloemen gelegd. De wake werd afgesloten met een minuut stilte.  Burning Souls hield dinsdag ook al een wake in het Overijsselse Agelo. Daar kwamen een dag eerder honderden varkens om bij een brand in twee veeschuren.  Wat wil de actiegroep met de wake bereiken? Burning Souls wil dat er verandering komt in de regelgeving rond stallen en schuren. Volgens het platform zijn er steeds meer stalbranden en doet Den Haag daar niks aan. Dit jaar zouden er al 300.000 dieren verbrand zijn. In het hele vorige jaar waren dat er bijna 100.000 minder. De actiegroep wil bijvoorbeeld sprinklerinstallaties verplicht stellen. Ook zouden de dieren meer bewegingsruimte moeten krijgen. Verder verbaast Burning Souls zich erover dat de aansluitingen voor bluswater soms wel op drie kilometer afstand zitten van de betreffende schuurbrand. Hoe de situatie in Swifterbant was weet de actiegroep niet. Het platform vindt dat zowel de veehouderij als de politiek meer moet doen aan preventie. Hoe kon de brand ontstaan? De Partij voor de Dieren in Flevoland heeft inmiddels vragen gesteld in Provinciale Staten over de brand in Swifterbant. De partij wil onder meer weten of de schuur voldeed aan de nieuwe eisen voor brandveiligheid die in 2014 zijn ingevoerd.
Lelystad 18 augustus 2017
Justitie wil dat de Lelystedeling die wordt verdacht van een reeks brandstichtingen in Lelystad vijf jaar de cel in gaat. Deze onvoorwaardelijke straf eiste het Openbaar Ministerie vrijdag bij de rechtbank.  Volgens Justitie staat vast dat de verdachte in de nacht van 16 op 17 maart in een paar uur tijd in de wijken Horst en Wold auto's in brand heeft gestoken en in de Kamp bij de voordeur van een huis brand gesticht. De bewoners werden op tijd gewaarschuwd door de politie. De verdachte was bij de eerste brand eerder ter plekke dan de hulpdiensten om foto's te maken, was ook bij de tweede autobrand in de Wold en werd fietsend in de wijk gesignaleerd kort voordat de woningbrand werd gemeld. Dat maakt hem volgens de Officier van Justitie tot meer dan 'een nieuwsgierige omstander'. Zijn verklaringen zijn onaannemelijk en leugenachtig. Bij zijn aanhouding had de man een aansteker in zijn sok en deodorant in zijn jaszak, waarmee de branden mogelijk zijn gesticht. Ook verbrande haartjes op zijn duim zijn volgens Justitie belastend. App-bericht De verdachte ontkent betrokkenheid bij de branden. Hij zou de bewuste nacht via een app-bericht zijn gewaarschuwd over de autobrand in de Horst en zijn gaan kijken, omdat twee weken eerder ook al tot twee keer toe auto's waren uitgebrand. De 30-jarige man wilde de branden op zijn Facebook-pagina zetten en de daders opsporen, maar vertrouwde dat de politie niet toe. Toen hij bij de eerste brand stond, is hij na een nieuwe melding naar de tweede brand gegaan. Hij heeft niet willen verklaren wat hij in de buurt van de woning deed. Wel werd tijdens de rechtszaak duidelijk dat de verdachte en de bewoners elkaar kenden en een conflict hadden over een onjuist uitgevoerde klus, die de verdachte in het huis had verricht. Bewijs Volgens de advocaat van de verdachte ontbreekt elk technisch bewijs tegen zijn client. Zo zijn de kleren van de man niet onderzocht op rook- en brandsporen. De verschroeide haren aan de duim zou de Lelystedeling een dag eerder hebben opgelopen bij het uitvoeren van zijn vak als dakdekker. Bovendien zou uit camerabeelden blijken dat de verdachte pas bij de eerste autobrand arriveerde, toen de politie er al stond. Camper Bij de brand in de Wold ging de camper van Lucas Hollander in vlammen op. De 80-jarige was toen net klaar met het opknappen van het kampeermiddel. Via een geldinzamelingsactie kon een nieuwe camper worden aangeschaft. Daar heeft Hollander wel hoge reparatiekosten aan gehad. Zowel Hollander als de andere gedupeerden van de branden lijden psychisch nog steeds onder de gebeurtenissen. Allen hebben schadeclaims tegen de verdachte ingediend. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Biddinghuizen 18 augustus 2017
Twee auto's zijn donderdagavond bij Biddinghuizen frontaal op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Strandgaperweg en de Harderbosweg.  Volgens getuigen is één persoon per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een andere persoon is ter plaatse behandeld.
Almere 18 augustus 2017
Rijkswaterstaat is donderdag de hele avond bezig geweest met herstelwerkzaamheden aan de A6 bij Almere Buiten richting Muiden. Eerder op de dag, rond 13:30 uur, botste een auto op een vrachtwagen op de rijbaan richting Lelystad. De vangrail raakte beschadigd en er moest gelekte diesel worden opgeruimd De weg richting Lelystad 's was avonds weer open, maar richting Amsterdam was die de hele avond dicht.  Automobilisten die richting Amsterdam reden, laten weten dat de situatie tijdens de werkzaamheden onduidelijk was. Ze werden naar de A27 geleid en er waren geen duidelijke omleidingsroutes. De A6 richting Muiden was rond 0.30 uur weer open. Rijkswaterstaat laat weten dat de werkzaamheden zo lang duurden omdat er meer diesel was weggelekt dan eerder werd gedacht. Daarom moest er aardig wat zand afgegraven worden, en vervolgens ook weer worden aangevoerd. https://twitter.com/RWS_verkeer/status/898310376269520897
'Dijksma schetst onjuist beeld over vliegroutes'
Als we nu al uit gaan leggen wat je denkt wat iemand bedoelt, wordt het wel heel ingewikkeld. Overigens zal u met de overwegend heersende westenwinden zult u in Lelystad weinig last hebben van dez...
Steeds grotere soap bij FC Almere
Dit zijn de namen die per heden om 17.16 uur op de website staan van FC Almere. De spelers zijn toch uit de selectie gezet door het bestuur? Verder is het bestuur "vergeten" om de contr...
Petitie voor Lidl in Dronten-West
Wauw, 350 handtekeningen op 450000 mensen...
Petitie voor Lidl in Dronten-West
Wat een domme opmerking !! Waarom moet het slecht met je gaan om naar de lidl te gaan.Ze hebben leuke spullen en goede kwaliteit.
OM eist 5 jaar cel voor brandstichtingen
Hij dient toch ook de schade te vergoeden tot op de laatste cent?
Verzekeraars: extra inspecties na stalbranden
Er zal wellicht hier en daar een stal zijn waar de elektra niet helemaal aan de norm voldoet maar de verzekeraars zoeken nu naar een manier om de premies te kunnen ophogen. Verreweg de meeste brand...
Lidl mag nieuwe supermarkt bouwen
waar kan ik tekenen?
Luxe wc’s, douches en jacuzzi op Lowlands
Dat heeft die vrouw compleet aan zichzelf te danken. Ze moest al vanaf 2009 terug maar stapelde procedure op procedure die ze allemaal verloor. Bovendien loog ze aan het begin van haar asielaanvraa...
"23 augustus geen harde deadline voor jachthaven Haddock"
Dat kan misschien zo zijn, maar het lijkt mij nogal overdreven. Haddock wordt al jaren door de gemeente gedwarsboomd en weggepest. Dan investeert een ondernemer vanzelfsprekend ook minder. Zo kan d...
Petitie voor Lidl in Dronten-West
Ik zoek nog werk als filiaal manager!
© omroep flevolandsitemap | disclaimer