Almere 16 oktober 2017
De meeste inwoners van Almere Buiten hebben boos gereageerd op de plannen voor een tijdelijke coffeeshop aan de havenkom bij het Meridiaanpad. Dat bleek maandag tijdens een informatieavond voor ondernemers en omwonenden . Buurtbewoners hebben nu al last van drugsdealers en vrezen nog meer overlast in de buurt. Ook vinden omwonenden dat de drijvende coffeeshop te dicht in de buurt van scholen komt. Burgemeester Franc Weerwind en wethouder Tjeerd Herrema onderstreepten tijdens de avond dat er nog geen definitief besluit is genomen over de locatie van de coffeeshop. Ook zei de burgemeester dat hij de zorgen van de bewoners serieus neemt. De drijvende coffeeshop is tijdelijk, voor de duur van zes jaar. De beoogde exploitant is Fumar BV. Deze uitbater heeft ook een coffeeshop in Zwolle.
Noordoostpolder 16 oktober 2017
Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder draagt het dossier Werelderfgoed Schokland over aan een wethouder. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering in het gemeentehuis.  Werelderfgoed Schokland is te politiek gevoelig geworden om er als burgemeester voor verantwoordelijk te zijn, zegt Van der Werff.  Verschillende politieke partijen vinden dat de burgemeester niet goed is omgegaan met het plan om in de buurt van Schokland nieuwe natuur en toeristische voorzieningen aan te leggen. De gemeenteraadsleden kregen vorige week een brief van de provincie. Daarin schreef het provinciebestuur dat de financiële gevolgen van het project anders zijn dan de burgemeester aan de gemeenteraad had voorgespiegeld. Politici van ONS Noordoostpolder en de SP voelden zich ‘ misleid en belazerd ’ door de burgemeester.  De burgemeester zei in een reactie maandagavond dat hij die kwalificaties betreurt, en dat hij had gehoopt dat de raadsleden die ze gebruikten, erop terug zouden komen. Dat is niet gebeurd. Van der Werff bood de gemeenteraad van zijn kant wel excuses aan voor het raadsvoorstel dat hij eerder toezond, omdat daarin vervelende missers stonden. Van een slecht raadsvoorstel wilde de burgemeester echter niet spreken.  Welke wethouder het dossier Schokland van de burgemeester overneemt is nog niet bekend.
Lelystad 16 oktober 2017
Staatssecretaris Dijksma erkent dat er rekenfouten zitten in de milieu-effectrapportage van Lelystad Airport uit 2014. Zij zal de fouten corrigeren, maar zij verwacht dat dit niet of nauwelijks gevolgen heeft. Dijksma schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. De actiegroep Hoog Overijssel had half september gemeld dat de MER niet klopte. Het gebied met overlast van laag vliegende vliegtuigen van en naar Lelystad zou veel groter zijn dan het officiële rapport aangaf. Hoog Overijssel Experts van Hoog Overijssel hebben de afgelopen weken op het ministerie van Infrastructuur en Milieu hun gegevens vergeleken met die uit het officiële rapport. Daaruit blijkt dat het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) in 2013 enkele verkeerde gegevens voor geluidsberekeningen heeft aangeleverd. Op sommige plekken vliegen toestellen lager en met meer motorvermogen dan het NLR had berekend. De grootste afwijking doet zich volgens Dijksma voor tussen Biddinghuizen en Zeewolde, waar de toestellen meer gas moeten geven om in de lucht te blijven als ze de luchthaven naderen. Volgens de staatssecretaris lijkt het er nu op dat daar hooguit twee huizen extra hinder krijgen. Ook komen er meer vliegtuigen vanuit het zuiden langs Zwolle naar Lelystad dan vanuit het noorden over de Weerribben.  Beoordeling De fout heeft volgens Dijksma geen gevolgen voor de routes boven Flevoland en de openingsdatum van Lelystad Airport in april 2019. Zij laat na invoer van de juiste gegevens de MER opnieuw beoordelen. Daarbij is niet uitgesloten dat er een nieuwe milieu effectrapportage moet komen, maar Dijksma denkt van niet. Aansluitroutes De staatssecretaris laat ook een beoordeling doen over de milieu-effecten van de routes over Gelderland, Overijssel en Friesland, de zogeheten aansluitroutes. Hoewel hoogleraren en experts maandag bij Omroep Flevoland meldden dat er bij 'significante effecten' van de lage routes een aanvullende MER nodig is, herhaalt Dijksma in haar brief dat dit volgens het ministerie niet zo is.  Omdat zij hecht aan zorgvuldige besluitvorming, laat zij de effecten van de aansluitroutes toch beoordelen en nogmaals toetsen door de Commissie voor de MER. In november komt haar opvolger met de uitkomsten. Of die diezelfde maand dan nog een besluit kan nemen over de definitieve vliegroutes meldt Dijksma niet. Blunder In een reactie spreekt GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van een 'ongelofelijke blunder'. In een persbericht eist zij dat de milieu-effectrapportage voor Lelystad Airport alsnog geheel wordt overgedaan. Een motie hierover werd vorige week op het laatste moment niet in stemming gebracht.
Almere 16 oktober 2017
De gemeente Almere voert de strijd tegen verkeerd gestalde fietsen op. De fietsen worden verwijderd en de eigenaar krijgt hem pas weer terug na betaling van 25 euro boete. Maandag is de publiekscampagne van start gegaan. Met de maatregel wil de gemeente af van de overlast van fietsen . Ook fietswrakken en weesfietsen moeten uit het straatbeeld verdwijnen. De komende vier weken worden eigenaren met labels aan de fiets gewaarschuwd. Daarna wordt er daadwerkelijk gehandhaafd . In een depot kan de eigenaar dan, met de fietssleutel en een ID-bewijs, na betaling van de boete zijn of haar rijwiel terugkrijgen.
Lelystad 16 oktober 2017
De zeven zwijnen, die in september werden gevonden in de Wieringermeerpolder, zijn uitgezet in Natuurpark Lelystad. De nieuwe bewoners trokken daar al gelijk een hoop bekijks. "Ik ben vandaag vrij, dus ik moest ze gewoon even komen begroeten. Wat een schatjes", vertelt een voorbijganger. De tamme dieren werden in september gevonden langs de kant van een weg in het Robbenoordbos, in de gemeente Hollandse Kroon. Na een landelijke oproep voor een nieuwe thuis voor de zwijnen, heeft Natuurpark Lelystad aangeboden zich te ontfermen over de dieren. "Ze zien er hartstikke mooi uit en zijn goed verzorgd", vertelt boswachter Gerwin de Vries. "Je ziet ook dat ze gelijk de modder opzoeken, daar hebben ze ook gewoon behoefte aan." Afgelopen week zijn de zwijnen uitgebreid onderzocht. Ze zijn ziektevrij. Vandaag werden ze vrijgelaten in hun nieuwe thuisgebied met nog 30 zwijnen.   Omdat de nieuw geplaatste zwijnen tam zijn, hebben zij volgens de boswachter ongeveer 2 tot 3 maanden nodig om te verwilderen. "Ze moeten uiteindelijk natuurlijk gedrag gaan vertonen. Ze zien er wel aaibaar uit, maar we moeten ze wel zien te verwilderen", vertelt De Vries.
Zeewolde 16 oktober 2017
De verkeerschaos op de Gooiseweg bij Zeewolde werd zondagmiddag veroorzaakt door twee autobestuurders die wilden keren op de weg.  De eerste aanrijding gebeurde volgens de politie omdat een 21-jarige vrouw uit Maarssen te laat zag dat een 58-jarige man uit Leek zijn auto wilde keren op de weg. Beide autobestuurders raakten niet gewond bij die botsing. In de ontstane file wilde een 48-jarige man uit Zeewolde ook keren. Volgens de politie zag hij daarbij een motorrijder over het hoofd. De 52-jarige man uit Beverwijk raakte gewond bij die botsing en is naar een ziekenhuis gebracht.
Bewoners praten mee over nieuwe coffeeshop
Ik ben het daar helemaal mee eens. Ten eerste snap ik niet WAAROM er een koffieshop moet komen. En als er al een MOET komen dan maar op een plek als de vaart waar men moeite voor moet doen om te ko...
Waterman Onions groeit verder dankzij nieuwe schuur
Ik lees dat ze vanwege de vruchtbare bodem naar de Noordoostpolder zijn gekomen?? Waarom zie ik de vrachtauto’s dan vaak de Noordoostpolder uitrijden richting Groningen, Drenthe en Friesland? Ik l...
Harde aanpak fietsoverlast begint
Ik heb best wel opgelet, mijn elektrofietsie past niet in de dubbeldekker ;-)
Dijksma erkent rekenfout in rapport vliegveld
Het vliegveld past niet binnen het groene karakter van Lelystad en de hele polder. Had het geld maar gebruikt voor een snellere ov verbinding en een betere snelweg dan die jaren 70 tweebaans snelweg.
Burgemeester trekt handen af van Schokland
Als we straks gekozen burgemeesters krijgen zijn we dan dit soort types (lees ook aat de jonge) af. Die worden echt niet gekozen.
Bewoners praten mee over nieuwe coffeeshop
Er komen zoveel kanslozen op af. Dat geeft overlast. Of je wilt of niet. Van die vage types die je in die buurt normaal niet ziet. Als buurt ben je er gewoon niet blij mee.
Vertraging werkzaamheden Waterlandseweg door verkeerd beton
Netjes dat de bouwer dit meldt. Beter 4 maanden vertraging dan een bouwer die alleen maar aan zijn portemonnee denkt. Met daarbij de kans op ongelukken.
Dijksma erkent rekenfout in rapport vliegveld
Voor of tegen het vliegveld! Dit kan niet!! Hier moet zich iemand verantwoorden en hoe ergerlijk dan ook, de MER moet opnieuw. Wat een farce voor zo'n project. Ongelooflijk als het hier met een...
Dijksma erkent rekenfout in rapport vliegveld
Het lijkt wel House of Cards ...
Dijksma erkent rekenfout in rapport vliegveld
Uhm, dus als meningen verschillen, en jou mening voert niet de boventoon, dan is het meteen een dictatuur? Vergis je niet, niet iedereen is tegen Lelystad Airport.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer