Calamiteitenzender

Omroep Flevoland radio is de calamiteitenzender voor Flevoland. Dat houdt in dat de veiligheidsregio Flevoland de radiozender van Omroep Flevoland kan inschakelen om officiële berichtgeving van de overheid door te geven. Dat kan op elk gewenst moment, zowel overdag als ’s nachts. De veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van alle gemeenten in Flevoland, politie Flevoland, Brandweer Flevoland en de GHOR Flevoland (GGD). De veiligheidsregio bepaalt zelf wanneer Omroep Flevoland radio wordt ingezet.

Het is handig om altijd een radio die op batterijen werkt in huis te hebben, uiteraard met volle batterijen, om bij stroomuitval toch naar de radio te kunnen blijven luisteren. Omroep Flevoland radio zendt uit via 89.8 FM.Waarschuwing via de app van Omroep Flevoland

Omroep Flevoland heeft een app met al het nieuws uit de provincie. Bij een calamiteit wordt een zogenoemd pushbericht verstuurd met informatie over de calamiteit. De app van Omroep Flevoland is gratis beschikbaar voor vrijwel alle smartphones en tablets (iOS en Android). Let erop dat bij het downloaden de vraag of Omroep Flevoland pushberichten mag versturen met ‘ja’ beantwoord wordt. Heb je de app van Omroep Flevoland al, kijk dan bij de instellingen of pushnotificatie aanstaat.

Kijk hier voor meer informatie over onze app.NL-Alert, via een tekstbericht direct informatie bij een noodsituatie

Daarnaast is het mogelijk om een tekstbericht te krijgen via NL-alert. Via deze dienst van de overheid krijgt iedereen die zich in de directe omgeving van een noodsituatie bevindt een bericht. Deze dienst is ook gratis. Soms is het automatisch ingesteld op je mobiele telefoon, soms moet je dat zelf doen. Kijk hier voor meer informatie:

Kijk bij een calamiteit ook op www.crisis.nl