Veelgestelde vragen

Hier vind je onze antwoorden op de meest gestelde vragen.


Hoe staat het met de privacy op de website van Omroep Flevoland?


Omroep Flevoland gaat zorgvuldig om met gegevens van de gebruikers van haar interactieve diensten. Daarbij houdt ze zich aan de eisen die de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) stelt.
Je vindt ons privacyreglement op deze pagina: https://www.omroepflevoland.nl/info/privacyreglement

Waarom is Omroep Flevoland niet via de schotel te ontvangen?


Het verspreiden van een signaal via de satelliet is een kostbare aangelegenheid. Voor sommige regionale omroepen, waaronder Omroep Flevoland, zijn de kosten in verhouding te hoog. Er is echter een uitzondering. Via tv-aanbieder JOYNE is het Flevolandse nieuws te volgen via NL Provinciaal 1, een zender die wordt gedeeld door meerdere regionale omroepen, zoals RTV Drenthe, RTV Oost en Omrop Fryslan. De uitzending van Omroep Flevoland is te zien tussen 21.00 uur en 22.00 uur. Als u niet via de kabel of Digitenne kijkt is er toch een mogelijkheid om live naar Omroep Flevoland te kijken, namelijk via deze website of via de gratis app.

Is Omroep Flevoland via Digitenne van KPN te ontvangen?


Omroep Flevoland is sinds 11 december 2006 overal in Flevoland via Digitenne te ontvangen. Soms is een buitenantenne noodzakelijk. Eventueel kunt u daarvoor de oude harkantenne gebruiken die u niet horizontaal maar verticaal richting Lelystad moet richten. Meer informatie vindt u op www.digitenne.nl

Is Omroep Flevoland via digitale televisie te bekijken?


Omroep Flevoland is opgenomen in alle digitale pakketten en is daardoor in een groot deel van Nederland te ontvangen. Omroep Flevoland zit in alle Flevolandse gemeenten ook in het analoge pakket.

Hoe kan ik Omroep Flevoland ontvangen in het buitengebied?


Je kunt Omroep Flevoland niet via de satelliet ontvangen maar wel digitaal via de ether, via Digitenne. Je hebt dan een decoder nodig. Hiermee kun je de publieke omroepen (inclusief Omroep Flevoland) gratis ontvangen. Op www.kpn.com  vind je meer informatie. Ook antennespecialisten kunnen je informeren.

Een andere mogelijkheid is om Omroep Flevoland via de computer te bekijken via een live stream op de website of via de app op smartphone of tablet.

Ik heb een uitzending gemist. Kan ik deze toch nog ergens bekijken/beluisteren?


De nieuwsuitzendingen van Omroep Flevoland kun je bekijken via de knop 'gemist'. Vrijwel alle programma’s kun je hierop terugvinden. Van sommige programma's heeft Omroep Flevoland niet de rechten om deze ook op internet te mogen plaatsen. Programma's en nieuwsitems zijn ook te bekijken via Android-smartphones en de iPad en iPhone. Daarvoor is een speciale applicatie ontwikkeld die gratis te downloaden is.

Waarom vermeldt Omroep Flevoland de snelheidscontroles via de radio?


Dit is in overleg met politie Flevoland gebeurd. De politie vindt dat het de verkeersveiligheid ten goede komt en het is een service richting automobilisten. Daarbij wordt ook samengewerkt met www.flitsservice.nl. Als u een flitser heeft gezien kunt u bellen met Omroep Flevoland om luisteraars hierop te attenderen: 0320-285050.

Waar kan ik agenda- en persberichten heensturen?


Berichten kun je via e-mail aan onze redactie sturen: rtv@omroepflevoland.nl.

Ik ben gefilmd en/of geinterviewd, kan ik beeld- of audiomateriaal bestellen?


Ja, dat is mogelijk. Hier vind je meer informatie: https://www.omroepflevoland.nl/info/uitzending-bestellen. Hieraan zijn kosten verbonden. Het is ook mogelijk de link van de uitzending te bewaren. Deze link blijft in principe ‘eeuwig’ bestaan en kan zodoende altijd gratis opgevraagd worden.  Het is belangrijk om te weten dat niet alle beeldmateriaal wordt uitgezonden en dat je alleen beeldmateriaal krijgt dat is uitgezonden. Het is niet mogelijk om ruw materiaal op te vragen.

Ik ben gefilmd en/of geinterviewd, maar het is niet op televisie geweest. Kan ik alsnog de beelden krijgen?


Niet al het beeldmateriaal dat gemaakt wordt, wordt uiteindelijk uitgezonden. Het is niet mogelijk om beeldmateriaal te verkrijgen dat niet is uitgezonden.

Ik heb een tip voor de redactie


Tips voor de redactie kun je via e-mail sturen naar rtv@omroepflevoland.nl