Oud-Lelystedeling in Brazilië: "Al meer dan 100.00 mensen overleden aan corona"

LELYSTAD • Do 13 augustus 2020 | 10:44 • Donderdag 13 augustus 2020 | 10:44

"Brazilië heeft de twijfelachtige eer om op de tweede plek in de wereld te staan als het gaat om het aantal mensen dat is overleden aan corona. Inmiddels zijn dat al meer dan honderdduizend mensen."

Dat zegt oud-Lelystedeling Frank Eulderink, die met zijn gezin in Sao Paolo in Brazilië woont. "We lopen hier achter: de coronacrisis begon later en we zitten er nu nog middenin. Op straat moet je een mondkapje dragen. Je kunt zelfs een bekeuring krijgen als je in je eigen auto geen mondkapje op hebt."

Scholen nog dicht
De scholen in Brazilië zijn nog dicht. Ze zouden in september weer open gaan, maar de maatregelen zijn inmiddels weer aangescherpt. De verwachting is dat de scholen nu in oktober open gaan. Het schooljaar loopt in Brazilië tot december. Eulderink is bang dat de scholen dit jaar de deuren niet meer openen. Hij heeft twee dochtertjes van vijf en zeven jaar, die al sinds half maart thuis zijn. "Het heeft een grote impact op hoe alles draait in het gezin", aldus Eulderink.

Eigen bedrijf
Eulderink heeft zijn eigen bedrijf, waarmee hij laders voor elektrische voertuigen importeert. "Elektrische mobiliteit staat hier in de kinderschoenen, maar er begint een enorme vraag te ontstaan", vertelt Eulderink. Als het gaat om de gevolgen van de coronacrisis op bedrijven zegt hij: "Ik heb een relatief klein bedrijf en geen personeel. Dat scheelt. Veel bedrijven hebben geleden onder de crisis en houden nu de hand op de knip."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag met je in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl.

Deel artikel